Registrada Més Compromís, la coalició de Más País i Compromís

Executiva Compromís
Executiva Compromís

Este dilluns la formació Compromís ha registrat davant la Junta Electoral Central la candidatura en coalició amb Més País per al 10N per a la Comunitat Valenciana. El nom triat es Més Compromís, una coalició que definixen com a progressista, feminista, ecologista i valencianista.

Segons l’acord al que s’ha arribat, Compromís será l’encarregada de dissenyar les llistes electorals de la coalició en territori valencià. Pel que fa al Senat, la formació de Mónica Oltra es mostra oberta a configurar una llista com més àmplia possible que permeta presentar una única opció electoral fora del bipartidisme.

S’assumix el programa de Compromís

Els dos partits assumixen totalment el programa polític que Compromís presentà a les passades eleccions generals del 28 d’abril. També s’accepten totes les reivindicacions de l’Acord del Botànic 2. En este cas es fa força en la fiscalitat progressiva, finançament just i interessos valencians.

Més Compromís serà l’encarregada de defendre al Congrés la reforma del sistema de finançament autonòmic i la regularització del deute històric valencià, així com mecanismes temporals de compensació mentre esta reforma no siga efectiva. D’esta manera es pretén garantir una justícia financera per al territori valencià.

El grup parlamentari

Pel que fa al grup parlamentari que puga formar-se al Congrés, s’ha acordat formar un grup confederal format per tots els partits territorials amb els quals s’hagen establert aliances a l’Estat. En este hipotètic grup, Compromís tindrà una portavocia i autonomia pròpia, i on liderarà el posicionament de tots els temes que facen referència a les circumscripcions de Castelló, València i Alacant.

Print Friendly, PDF & Email