Skip to content

Les estacions de Metrovalencia tindran desfibril·ladors

25/11/2019
defibriladores / desfibril·ladors estació Metrovalencia
Comarca: València

Tal com succeix en ciutats com Madrid, la Generalitat Valenciana ha decidit dotar de desfibril·ladors semiautomàtics a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) ha iniciat el procés de licitació dels equips, 56 per a València i 8 per a Alacant, per un import de 289.935,36 euros. Esta quantitat cobrirà les despeses d’arrendament, instal·lació i manteniment d’estos dispositius, durant tres anys com a mínim i un màxim de cinc gràcies a pròrrogues.

A més d’en les estacions, també hi haurà desfibril·ladors a les dependències pròpies d’FGV com els tallers de València, Machado, Tarongers i El Campello a Alacant, així com en aules de formació.

Adaptació al decret del Consell

Esta actuació d’FGV és la adaptació al decret 159/2017 del Consell, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fora de l’àmbit sanitari a la Comunitat Valenciana. En este sentit, és obligatòria l’existència d’estos dispositius a les estacions de metro i tramvia amb una afluència mitjana diària igual o superior a les 2.000 persones.

Desfibril·ladors a les estacions de Metrovalencia

Pel que fa a Metrovalencia, seran  47 les estacions que tindran estos equips. Les de Xàtiva, Colón i Àngel Guimerà, a ser les de major afluència d’usuaris, disposaran de dos desfibril·ladors. Igualment, els tallers de València Sud, Machado i Tarongers. A més, hi haurà un aparell a les aules de formació de l’antiga estació de Palmaret.

L’empresa adjudicatària del concurs convocat per FGV assumirà “el manteniment dels equips desfibril·ladors, reposar-los en menys de 48 hores en cas d’avaria o acte vandàlic i impartir cursos de formació als seus empleats per al seu maneig, així com senyalitzar les instal·lacions com a espais cardioprotegits”.

Ubicació dels desfibril·ladors

Els dispositius se situaran dins de cabines estanques metàl·liques dotades de sistemes d’alarma. En el cas de les estacions subterrànies, es col·locaran en zones visibles, a una altura de 1,50 metres i seran accessibles.

Els desfibril·ladors triats són semiautomàtics, recomanats per la Societat Estatal de Reanimació Cardiopulmonar. Estos dispositius tenen una locució pregrabada que li indica al reanimador que es retire abans de procedir a la descàrrega.

Desfibril·lador a una estació del metro de Madrid
Desfibril·lador a una estació del metro de Madrid
Print Friendly, PDF & Email

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.