L’Ajuntament presenta el prototip de la nova marquesina d’EMT

L'Ajuntament presenta el prototip de nova marquesina d'EMT / El Ayuntamiento presenta el prototipo de nueva marquesina d'EMT

L’Ajuntament de València vol renovar les marquesines d’EMT i acaba de rebre i presentar el prototip del nou model de marquesina el qual té un disseny exclusiu per a esta ciutat. De manera progressiva els diversos barris aniran rebent estes noves marquesines.

En la presentació estigueren presents el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, la directora gerent d’EMT, Marta Serrano, i representants de Primur, empresa adjudicatària de la renovació de les marquesines.

Este nou model incorpora els sistema Navilens i plaques Braille. Este prototip rebut per l’Ajuntament permet verificar el disseny. A més, es pot comprovar les característiques plantejades prèviament.

Més de 900 marquesines es distribuiran pels diversos barris

En total es té previst distribuir més de 900 d’estes noves marquesines d’EMT. I per primera vegada, estes marquesines seran propietat de la ciutadania. Açò no passava en l’anterior contracte. Es calcula que estes marquesines s’amortitzaran en 15 anys.

Hi ha una inversió inicial de 10 milions d’euros i l’amortització es farà sobre els ingressos de publicitat. S’ha de dir que serà la pròpia EMT la gestora d’eixa publicitat que aparega en la nova marquesina, la qual cosa es preveu es transforme en uns beneficis d’uns 6,6 milions d’euros en cinc anys.

Pera a Grezzi era “absolutament necessari posar fi a un contracte obsolet i que perjudicava els interessos d’EMT signat en 1987 i que, amb una duració inicial de 14 anys, s’havia anat prorrogant any darrere any”.

El regidor va afegir que “Ara obtindrem més beneficis amb els quals amortitzarem la inversió i oferirem un servei públic de major qualitat. Amb l’antic contracte, hem estat perdent ingressos i no hem tingut control sobre la gestió”.

El responsable de Mobilitat va explicar que “Fins ara rebíem una xicoteta compensació per part de l’empresa fixa, amb independència dels beneficis que generava la publicitat”.

Acabà Grezzi dient que “Per exemple, en 2019 a penes rebem 450.000€ com a compensació, malgrat que la publicitat en les nostres marquesines havia generat uns 3 milions d’euros aqueix any”.

La Sindicatura de Comptes alertà de que de 1996 a 2004 no hi hagué registrat cap ingrés. I considerà que hi havia risc d’haver deixat d’ingressar a favor d’EMT. Per això, argumenten, s’havia de traure ja el contracte nou.

Característiques del prototip de la nova marquesina d’EMT

Del prototip d’esta nova marquesina presentat per l’Ajuntament es pot dir que es seleccionaran els punts de major ús i trànsit de la xarxa d’EMT per a dotar a vint d’estes marquesines de carregadors USB.

Així, serà possible carregar mòbils i portàtils. A més, hi haurà també accés WiFi gratuït, complementària a la que hi ha dins dels autobusos.

Hi haurà també tres marquesines “Smart City” que tindran carregadors d’inducció per a smartphones  intel·ligents.

Finalment, hi haurà pantalles digitals que proporcionen informació. I a més, un sistema de detecció de temperatura, útil en estos moments de pandèmia.

Print Friendly, PDF & Email