Joan Ribó visita el barri de la Llum i anuncia que este podrà fer ús dels servicis de València i Xirivella

Joan Ribó visita barri Llum / Joan Ribó visita barrio Luz

Joan Ribó, alcalde de València i portaveu de Compromís per València a l’Ajuntament de València, va fer una visita este passat dissabte el barri de la Llum, dins de la seua “gira” pels diversos barris de la ciutat i assegurà que este barri podrà fer ús dels servicis de València i Xirivella.

En esta ocasió Ribó estigué acompanyat de diversos dirigents de Compromís, com ara la diputada provincial de Mobilitat, Dolors Gimeno, la regidora de València Lucía Beamud i el regidor de Compromís Xirivella, Ricard Barberà.

El barri de la Llum podrà fer ús dels servicis de València i Xirivella

El barri de la Llum està en els termes de València i de Xirivella. Un barri que està en una especial situació i que pot canviar, segons paraules de Joan Ribó, en la visita que va fer este passat dissabte.

L’alcalde, al parc Miquel Adlert Noguerol (terme de València), va afirmar que es fonamental impulsar un conveni que permeta, a les persones d’este barri, compartir els servicis independentment de si estan empadronades a València o a Xirivella.

Això sí, Ribó va recordar que els problemes de València i l’Àrea Metropolitana, no afecten només a Xirivella.

Joan Ribó reclama la normativa que regule la Carta de Capitalitat de València en la seua visita al barri de la Llum

D’esta manera, Ribó va fer palés que no existix encara una normativa autonòmica que regule la Carta de Capitalitat, la qual definiria les competències i dotaria de recursos a la ciutat de València com a capital autonòmica.

L’alcalde recordà que esta és una de les reivindicacions que des de l’Ajuntament de València s’ha fet en diverses ocasions a la Generalitat Valenciana, per poder coordinar les polítiques que afecten a més d’un milió i mig de persones i a 44 municipis.

També va afegir el problema de l’absència d’un ens metropolità que coordine tots els servicis de l’Àrea Metropolitana i treballe en un full de ruta per combatre els grans reptes de futur com el canvi climàtic, de manera transversal i solidària.

Ribó també va parlar dels problemes de la mobilitat en un territori on cada dia s’efectuen 5 milions de desplaçaments. I, en este sentit, va fer insistència en cóm de necessari són les connexions i un transport públic operatiu amb la resta de la ciutat.

La ciutat dels barris

En esta visita de Ribó al barri de la Llum, i com en ocasions precedents, es va parlar també del concepte de la ciutat dels barris i pobles, en el qual s’està treballant. Unes acciones que volen posar l’accent en les dotaciones públiques i les connexions sostenibles entre els diversos districtes. Va parlar, com a un dels exemples, el fet d’haver convertit l’EMT en un servici 24 hores que facilita la mobilitat per tota la ciutat.

Accions al barri de la Llum

En el cas del barri de la Llum, va comentar, com a exemple d’inversions en este barri, el mateix parc on es va produir la trobada. Un parc que encara no està acabat però que ja està operatiu. Un espai on hi ha una pèrgola fotovoltàica que ofereix ombra i genera energia per carregar cotxes elèctrics. I nou carril-bici que anirà des de l’Hospital General, fins al pont de Xirivella, per l’avinguda del Cid.

Ribó va declarar que “Més zones verdes, noves inversions en mobilitat sostenible i iniciatives que garantisquen la transició energètica a la ciutat, els requisits que han contribuït a convertir a València en Capital Verda Europea i en un referent de sostenibiliat i futur, estan presents al barri de la Llum però encara ens queda molt per fer, ací i a la resta de la ciutat, i per això volem escoltar a les veïnes i veïns”.

Un corredor verd al nou llit del Túria

Finalment, es parlà de la creació d’un corredor verd al nou llit del Túria, després dels estudis presentats per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Este corredor tindrà un cabdal d’aigua ecològic que arribe a la mar.

D’esta manera, s’indica que se salda un deute amb els pobles de l’àrea metropolitana que als anys 60 del segle XX, van vore com centenars d’hectàrees d’horta era engolida per la construcció d’un llit alternatiu per al Túria.

Print Friendly, PDF & Email