Brussel·les s’inspira en el model de mobilitat de València

Brusel·les València - Bruselas València

El govern de la regió de Brussel·les ha demanat treballar juntament amb la regidoria de Mobilitat Sostenible per a implementar mesures de mobilitat similars a les de València.

Elke Van Den Brandt, responsable del Ministeri de Mobilitat i Seguretat Viària de la regió de Brussel·les Capital, va indicar que “El meu equip ha analitzat tot un seguit de ciutats europees que han desenvolupat una política similar”.

A més, “destaca que la ciutat de València ha atret tota la seua atenció per la seua ambició i la coherència de la seua política de reducció de velocitat amb la intenció d’una major seguretat viària i comoditat per a les persones”.

Brussel·les s’inspira en la mobilitat de València

Així, l’objectiu d’esta regió és poder articular les seues futures polítiques de mobilitat inspirades en les valencianes.

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, s’ha posat a la seua disposició per a afavorir el treball conjunt de les administraciones respectives.

En este sentit, va indicar que “Des que començàrem a treballar en la Regidoria de Mobilitat sempre vam reconéixer que la inspiració de les nostres polítiques venia dels casos d’èxit d’altres ciutats”.

El regidor va afegir que “és un plaer i un honor que cinc anys després de començar a millorar la ciutat, València i les seues polítiques de mobilitat siguen ara també inspiració de ciutats tan importants com Brussel·les”.

En l’escrit enviat a l’alcalde, Joan Ribó, explica que el govern de la capital de Brussel·les va aprovar al març un nou Pla Regional de Mobilitat (God Move). Este pla va obtindre el reconeixement ‘Safe Walking and Cycling’ de la Comissió Europea.

Entre les seues característiques trobem velocitat a 30 km/h en 2021; l’objectiu de “zero morts” en accidents de trànsit per a 2030; i una infraestructura adaptada per a fer que caminar i circular amb bicicleta siga plaent i segur.

En l’escrit també es demana contactar amb el regidor “responsable de les qüestions de transport i mobilitat”. I açò per a que “la nostra regió poguera inspirar-se en els seus assoliments i recopilar testimoniatges sobre la implementació” de les seues polítiques.

Casos precedents similars han tingut contactes similars amb ciutats com Sant Sebastià; Palma; Batrun (Líban); Zwolle (Holanda); Dardeshaim (Alemanya); o París.

Print Friendly, PDF & Email