València encén les llums de Nadal

llums Nadal 2021 València - luces Navidad 2021 València

Dilluns passat la ciutat de València començà la celebració de les festes de Nadal amb l’encesa de les llums. Una encesa en la qual partiparen l’alcalde, Joan Ribó, i les Falleres Majors, Carmen Martín i Nerea López.

Enguany, en lloc del tradicional arbre de Nadal trobem dos boles gegants, de 14 i 11 metres d’alçària. Unes boles que tenen llums en moviment i música, fent un espectacle audiovisual que es repetix cada hora. A més, els carrers adjacents tenen ornamentació nadalenca. Tota esta decoració de Nadal romandrà fins el dia 6 de gener.

També hi presenciaren esta encesa la regidora de Gestió de Recuros, Lluïsa Notario, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana i diversos membres de l’equip de govern. Ribó i les Falleres Majors van polsar el botó que procedia a l’encesa de les llums de Nadal.

Increment del pressupost per a les llums de Nadal

Enguany l’Ajuntament de València ha destinat un pressupost de 360.000 euros per a l’enllumenat de Nadal. Açò suposa un increment del 119,61%. Es té previst que en uns dies l’enllumenat nadalenc arribe fins a 13 barris i a tots els pobles de la ciutat.

Notario va indicar que este increment pressupostari significa “un reforçament de la il·luminació en el centre, però sense deixar de costat la descentralització que duem en marxa des de 2015 en gran nombre de barris i tots els pobles de la ciutat”.

Els elements d’ornamentació de Nadal

Enguany hi haurà 142 elements ornamentals en fanals i també s’il·luminarà el naixement de la plaça de Sant Agustí.

També hi haurà adorns, de cinc metres d’altura com a mínim, en 13 barris, dos més que fins ara: Patraix, Russafa, Campanar, Poblats Marítims, Benimaclet, Ciutat Vella, Rascanya, Sant Marcel·lí, Extramurs, Benicalap, Quatre Carreres, Camins al Grau i l’Olivereta. 

Finalment, trobarem 117 arcs decoratius en 27 carrers, 94 arcs més que l’any anterior, 17 rètols de “Bon Nadal” als pobles i altres tres en barris de la ciutat.

Horari il·luminació de Nadal de la plaça de l’Ajuntament

Les llums de Nadal de la plaça de l’Ajuntament de València es poden vore seguint estos horaris:

  • De dilluns a dijous: de 18:00 a 00:00 hores.
  • Divendres, dissabtes, diumenges i festius: de 18:00 a 01:00 hores (excepte el 29 de novembre, des de les 19:00 hores).
  • Espectacle audiovisual a la plaça de l’Ajuntament: tots els dies a les hores en punt, des de les 18:00 a les 21:00 hores, inclòs.

 

Print Friendly, PDF & Email