Les falles municipals de 2020 es cremaran al setembre i les de 2021 al març de 2022

21/05/2021

Cremà cos principal Falla Municipal 2020

Estes primeres falles després de la parada per la pandèmia seran diferents, i també en el cas de les falles municipals, que al setembre vorem cremar les de l’any 2020 i al març de 2022 es cremaran les d’este 2021.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, va fer este anunci este passat dimecres a artistes i responsables de les falles grans i infantils de 2020-2021.

Índex / Índice
  1. El trasllat de la cremà
  2. Increment de les ajudes a les comissions falleres

El trasllat de la cremà

D’esta manera, com les falles de l’any passat encara es conserven, l’Ajuntament ha decidit que siga enguany quan siguen cremades. Açò obliga, per tant, a traslladar la cremà de les falles de 2021 a l’any 2022.

Per tant, l’Ajuntament plantarà al mes de setembre les falles municipals de l’any 2020 el 31 d’agost, i estes seran les que seran cremades enguany, mentres que les de 2021 es cremaran al març de 2022.

Així, per fi la figura central de ‘La meditadora’ serà plantada, presidirà la festa i vora el foc. Una peça obra dels artistes fallers Manolo Martín i José Ramón Espuig. Recordem que la resta d’esta falla ‘Això també passarà’ va ser cremada una nit de 2020 sense previ avís. A més, també es plantarà la falla infantil ‘Saps qui sóc?’, de Ceballos i Sanabria.

Increment de les ajudes a les comissions falleres

Açò vol dir que l’Ajuntament no es gastarà res en monuments per a 2022, de manera que els diners que destinaria a ells serviran per a incrementar les ajudes a les comissions falleres.

“Vull agrair la comprensió de tots els artistes davant una decisió que ens permetrà incrementar les ajudes a les comissions falleres en destinar per a elles la totalitat dels diners que no ens gastarem enguany en un nou concurs per triar falles municipals per a 2022”, va explicar Galiana.

Com hem dit els diners que es destinarien als monuments aniran a les comissions falleres. En este sentit, Galiana va dir que “Ens vàrem comprometre a ajudar a les comissions falleres i tota esta suma de recursos la destinarem íntegrament a fer-ho, per salvar les comissions i els seus fallers i falleres, que són l’essència de les Falles, i per garantir d’esta forma que els recursos que s’haurien destinat a dos noves falles per a la Plaça de l’Ajuntament s’acaben destinant a les falles de totes les comissions falleres de la ciutat de València”.

Estes noves ajudes se sumaran a les aprovades des de l’inici de la pandèmia, com ara l’increment d’un 37, 5% l’any passat. O el 30% enguany i per a 2022. Unes ajudes que s’emmarquen en el pla 2020/22 per a garantir la supervivència dels artistes fallers en esta situació excepcional.

Finalment, dir que la falla ‘Protegix allò que estimes’, d’Alejandro Sataeulalia i Dulk”, es convertirà en la falla gran municipal de 2022; i per la seua banda, la falla ‘També?’ serà la falla infantil municipal.

Dos falles municipals que allarguen la seua vida al març de 2022, i que veuen el seu relleu al pròxim setembre en els de 2020.

Go up