En Tots Sants el Cementeri es dividirà en 6 zones separades

16/10/2020

Zones Cementeri General zones Tots Sants

La situació sanitària també afecta la festivitat de Tots Sants, és per això que l’Ajuntament de València dividirà el Cementeri General en 6 zones d’accés separat.

Així ho anunciaren este passat dijous els regidors de Cementeris i de Mobilitat Sostenible, Alejandro Ramón i Giuseppe Grezzi. Els regidors han demanat a la ciutadania que visite els diversos cementeris de manera escalonada.

En estes mesures es vol evitar les aglomeracions. D’esta manera, i del 24 d’octubre al 2 de novembre hi haurà accessos separats i independents entre ells. És a dir, l’espai total d’este cementeri es dividirà en sectors, de manera que es puga garantir que no es supere l’aforament màxim recomanat per les autoritats sanitàries.

Índex / Índice
  1. Control digital de l’aforament
  2. Increment del personal del Cementeri
    1. Situació diferent a la resta de cementeris
  3. Reforç de l’EMT per Tots Sants cap el cementeri
    1. Línia llançadora

Control digital de l’aforament

Per a poder dur avant esta estratègia s’instal·larà un comptador automàtic digital de les visites de cada accés a les diverses zones del Cementeri General per Tots Sants. Així, es controlarà automàticament quantes persones hi ha en cada sector. D’esta manera, si s’arriba al límit no es permetrà que siguen entrant més persones fins que no baixa la quantitat de visitants en eixa zona. Els regidors han explicat que eixe límit s’ha establit en funció de la superfície de cada zona.

Alejandro Ramón ha demanat que no es prolongue innecessàriament el temps d’estada al recinte. És una situació extraordinària i, per això, ha explicat que «davant la previsió de la tradicional gran afluència de visitants als cementeris municipals, l'Ajuntament escometrà un esforç molt important en mitjans humans i materials per a complir amb el protocol de mesures sanitàries proposades per la Conselleria de Sanitat».

Increment del personal del Cementeri

Davant esta situació, s’ha reforçat la plantilla habitual dels recintes incorporant 46 operaris més. Igualment, hi haurà dosificadors de gel en totes les portes. A més, també hi haurà 400 cartells informatius en tots els cementeris i 20 comptadors digitals de control de l’aforament. I se situaran 250 metres de delimitadors de zones i accessos.

Situació diferent a la resta de cementeris

La situació canvia als cementeris perifèrics perifèrics (Benimàmet, Cabanyal, Campanar, Grau, Massarrojos i El Palmar). A estos espais només serà necessària la diferenciació d'accessos i eixides. L’explicació és que són cementeris més reduïts.

Reforç de l’EMT per Tots Sants cap el cementeri

Per part seua, Giuseppe Grezzi ha explicat el dispositiu previst de l’EMT per a esta festivitat de Tots Sants al Cementeri General. Així, dit que es reforçaran les línies 9, 10, 18 i 99 des del 24 d'octubre fins a l'1 de novembre (un 50% d’increment respecte l’any passat).

El regidor indicà que este reforç especial es fa tenint en compte les necessitats actuals de la pandèmia. Grezzi també va dir que «a més, personal d'EMT controlarà l'accés als autobusos en el Cementeri per a garantir que es respecten les mesures de seguretat».

Línia llançadora

A banda de l’increment en la quantitat d’autobusos els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, es posarà en servici una línia llançadora. El recorregut d’esta línia serà especial des del centre de la ciutat (carrer del Periodista Azzati) fins al mateix Cementeri General. A més, el dia de Tots Sants hi haurà una nova línia des del Tanatori a l’ampliació del cementeri.

Per si ha dubtes un equip d’informadors als bescanviadors, a l’entorn de la plaça de l’Ajuntament, entrada del cementeri i accés al tanatori municipal.

Els dos regidors demanaren la col·laboració de la ciutadania per a reduir els riscos i no deixar les visites per a l’últim dia. Tot això a més de mantindre la distància de seguretat, usar mascareta i el gel (disponible als diversos accessos).

Finalment, recordar que hi ha parades convocades per Comité d’Empresa de l’EMT. Açò pot complicar-ho tot per estar previst que els servicis mínims siguen d’un 60%. En este s’ha demanat a la Conselleria una revisió per incrementar estos servicis al 85%. Esta petició es fa atenent la situació sanitària i per a evitar les aglomeracions que no poder produir-se.

CEMENTERI GENERAL

 
   

ZONA

SUPERFÍCIE ÚTIL (m2)

AFORAMENT TOTAL

1

29.437

13.083

2

44.022

19.565

3

36.286

16.127

4

35.472

15.765

5

14.155

6.291

6

6.638

2.950

Total aforament General

73.781

CEMENTERIS PERIFÈRICS

 
   

ZONA

SUPERFÍCIE ÚTIL (m2)

AFORAMENT TOTAL

BENIMAMET

3.417

1.519

CABANYAL

13.355

5.936

CAMPANAR

4.421

1.965

GRAU

2.312

1.028

MASSARROJOS

1.111

494

PALMAR

952

423

Total aforament perifèrics

11.365

**********************************************************

6 grans zones independents, amb entrades i eixides diferenciades:

-           ZONA 1: Seccions 4a Esq, Civil, 6a Esq, 7a Esq i 18a

-           ZONA 2: Seccions 1a, 2a completes, 3a Esq, 5a Esq, 8a Esq, 10a, 11a, 13a, 14a i cementeri musulmà antic.

-           ZONA 3: Seccions 3a Dta, 4a Dta, 5a Dta, 7a Dta, 8a Dta, 9a Dta, Neutre, 12a, 15a, 16a i 17a

-           ZONA 4: Secció 19a

-           ZONA 5: Secció 20a

-           ZONA 6: Secció 21a, cementeris jueu i musulmà.   

 

Giuseppe Grezzi
Alejandro Ramón

Go up