Traslladaran el sarcòfag de Blasco Ibáñez al Cementeri General

Sarcòfag Blasco Ibáñez - Cementeri General

El Cementeri General acollirà el sarcòfag de l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez de manera permanent, una volta el trasllade l’Ajuntament de València.

Recordem que este sarcòfag és obra de Mariano Benlliure i va rodar per diversos llocs des de que en 1935 l’Ajuntament de la ciutat volia un monument funerari per a l’escriptor valencià.

Les despulles de Blasco Ibáñez arribaren a la ciutat de València l’any 1933 des de França, ja en  la Segona República. En eixe any l’Ajuntament encarregà a l’arquitecte Javier Goerlich i a l’escultor Benlliure el projecte funerari: el monument de Goerlich i el sarcòfag de Benlliure.

No obstant, esta idea no pogué acabar-se degut a la Guerra Civil.  Al final el sarcòfag de Benlliure es quedà al Convent del Carme i al Museu de Belles Arts.

A hores d’ara s’ha considerat impossible reprendre aquell projecte. Així, les regidories de Cementeris, Patrimoni i Recursos Culturals i els Servicis Centrals Tècnics municipals han decidit el trasllat del sarcòfag al Cementeri General.

El vestíbul del Cementeri exhibirà el sarcòfag de Blasco Ibáñez

El lloc on s’ubicarà el sarcòfag de Blasco serà el vestíbul. En la foto podem vore virtualment cóm quedarà el sarcòfag en este espai. Un espai que considera l’Ajuntament que és digne i enaltix l’obra de Benlliure i podrà ser contemplat pel públic.

A més, afirmen, es garantix la seua conservació per ser un espai tancat i, per tant, estar a cobert de les inclemències de l’oratge. Quan la Generalitat done el seu permís es procedirà al trasllat d’esta peça.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, indicà que “s’ha pres en coordinació amb l’associació i la Fundació de Vicente Blasco Ibáñez i, evidentment com a Ajuntament, retent homenatge a este valencià universal”.

A més, la regidora va afegir que “ubiquem el sarcòfag que Benlliure va fer per a ell col·locant-lo en un lloc ben visible, com és el vestíbul del Cementeri General”.

Finalment, encara que es va suspendre l’acte d’homenatge a l’escriptor que es fa cada 28 de gener, s’ha col·locat la tradicional corona de flors en la seua tomba.

Print Friendly, PDF & Email