Skip to content

El MuVIM prepara un homenatge a Berlanga

17/02/2020
Luis García Berlanga
Comarca: València

Segons informà la diputada de Cultura, Glòria Tello, divendres passat, el MuVIM inclourà en la seua programació de 2021 un homenatge al director de cinema valencià Luis García Berlanga, autor de produccions com ara «Bienvenido Mr. Marshall», «La escopeta nacional», «Calabuch» o «La vaquilla». Tello indicà que “el MuVIM contribuirà al reconeixement de la trajectòria vital d’este valencià universal, sense el qual no podríem entendre el nostre cinema ni bona part de la nostra memòria sentimental”.

I és que el 12 de juny de 2021 es compliran cent anys del seu naixement a València fet que aprofitarà el MuVIM per a difondre la seua obra. Es tracta, per tant, de “reconéixer l’extensa trajectòria d’este insigne cineasta, posseïdor del Premi Príncep d’Astúries de les Arts i membre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran, entre altres nombrosos guardons”.

Recordem que el Consell Valencià de Cultura animà la proclamació de l’any 2021 com a Any García Berlanga, i ho argumentà dient que fer-ho és “Una bona manera de recordar la seua vital aportació a l’art cinematogràfic espanyol i d’aproximar-nos a mig segle de la nostra història, la que va de 1950 al 2010”. Ara el MuVIM se suma a eixa declaración a través d’este projecte expositiu en el que està treballant.

El director del MuVIM, Rafael Company, comentà, en referència a este homenatge del MuVIM a García Berlanga, que “gràcies a la inestimable col·laboració de la seua família, ens acostarem al Luís García Berlanga més íntim i menys conegut”.

Print Friendly, PDF & Email