Cultura invertix 400.000 euros en visites guiades gratuïtes

Visites guiades gratuïtes
Visites guiades gratuïtes

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València ha invertit 405.791,70 euros per a oferir activitats didàctiques, com per exemple visites guiades i tallers, de manera gratuïta. Esta oferta està dirigida per a visites individuals i xicotets grups en 14 museus de la ciutat durant els pròxims tres anys. 

La regidora de Cultura, Glòria Tello, explicà dilluns passat que “Comencem un pla vertaderament ambiciós i emocionant per a donar a conèixer el nostre patrimoni cultural i per a dinamitzar els museus municipals. València aposta per un complet programa de visites guiades gratuïtes, un pla  transcendental, perquè introduix una canvi radical front al model emprat anteriorment i perquè implica notables beneficis per a la ciutadania i per al sector professional vinculat a la gestió cultural. Ara, els museus passen a oferir un ample paquet d’activitats didàctiques, accessibles a tot el món i completament gratuïtes”.

En esta oferta es poden visitar els següents museus: Museu de la ciutat, el Palau de Cervelló, el Museu d’Història de València, el Centre Arqueològic de l’Almoina, la Galeria del Tossal, la Casa Museu Benlliure, la Casa Museu Blasco Ibáñez, la Casa Museu Concha Piquer, el Museu Històric Municipal, el Refugi antiaeri de l’Ajuntament i el Refugi antiaeri de Serrans, el Museu de Ciències Naturals, les Ruïnes del Palau Reial i el Museu de l’arròs.

Activitats per a escolars

També s’han programat activitats gratuïtes específicament dirigides a centres escolars, associacions o organitzacions sense ànim de lucre. L’activitat serà gratuïta també per a totes elles.

Tello indicà que “A banda de tot açò, també obrim la possibilitat que les empreses de didàctica cultural amb guies de turisme acreditats de la Comunitat Valenciana i els mateixos guies acreditats realitzen visites guiades en el museus, pel que també estem reforçant les possibilitats de treball del sector cultural de la ciutat”. I va afegir que “Som molt conscients de l’important paper que desenvolupen els museus en el camp de l’educació no formal, bàsica per a la formació de l’individu, la cohesió social i  l’aprofitament del temps lliure, per això, posar en marxa un nou model de didàctica per als museus que en depenen del consistori, és tan important”.

En referència al primera cap de setmana en el qual començaren estes activitats, el del 15 i 16 de febrer, Tello indicà que “El passat cap de setmana es van dur a terme les primeres activitats, les quals han sigut un èxit de participació”.

La previsió per als pròxims tres anys és de més d’11.000 activitats gratuïtes per a unes 220.380 persones.

Print Friendly, PDF & Email