Skip to content

Cultura destina 30.000 euros al Museu Blasco Ibáñez

19/11/2019
xalet Blasco Ibáñez
Comarca: València

Es tracta de la primera fase de la remodelació museogràfica del xalet de Blasco Ibáñez. Una fase per a la qual la regidoria de Cultura destina 30.000 euros. Esta intervenció en el museu es farà en dos fases per a evitar al tancament d’este espai museogràfic. En primer lloc s’actuarà en la planta baixa, i quan esta estiga acabada s’iniciarà la renovació del primer pis.

El projecte està basat en la proposta museològica d’Emilio Sales i ha sigut dissenyat per Pep Beltran i Espirelius. A més, la producció corre a càrrec d’Art i Clar. El disseny ha tingut un cost de 7.260 euros i l’execució de la primera fase ha ascendit a 20.000 euros.

Proposta de remodelació del Museu Blasco Ibáñez

En la planta baixa la proposta inclou una sèrie de vitrines i panells que narren les fites més destacades de la biografia de Blasco Ibáñez, des de la seua joventut al líder republicà i escriptor naturalista posterior.

També es contempla un recorregut per la seua experiència colonitzadora per Sud-Amèrica, el testimoni de la Gran Guerra, el seu paper com a guionista cinematogràfic i l’èxit clamorós als Estats Units.

El propi edifici també mostrarà la seua història en un espai específic, i també n’hi haurà un per a acollir exposicions temporals. La primera d’estes mostres estarà dedicada a mostrar una part del llegat de Libertad Blasco-Ibáñez Blasco i Fernando Llorca Die conservat als fons de la Casa Museu.

Este llegat es traduïx en les targetes postals enviades per l’escriptor a la seua família i amics des de diverses parts del món.

Es preveu tindre un sistema de projecció per a poder ser usada com a sala de conferències, i tindrà un sistema audiovisual que mostrarà l’extens fons fotogràfic vinculat a la figura de Blasco.

Actuacions en el xalé de Blasco Ibáñez

Estos 30.000 euros d’esta primera fase de remodelació i actualització de la proposta museogràfica del xalet de Blasco Ibáñez se suma les recents intervencions de restauració realitzades en la terrassa de l’edifici. En esta s’ha restaurat la coneguda taula que s’hi troba ubicada en el centre del balcó i, com informàrem en una crònica anterior, les cariàtides i capitells situats també en la balconada de la casa museu de Blasco Ibáñez. En este cas el cost total va ser de 6.930 euros.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, explicà ahir que «el compromís de l’Ajuntament amb el llegat de Blasco Ibáñez és ferm i decidit i per això tenim al conveni amb la Fundació, a través de qual el consistori realitza una subvenció directa a la Fundació de 12.000 euros anuals, així com 30.000 euros anuals compromesos en inversions de l’Ajuntament en la casa museu i 20.000 euros anuals de l’Ajuntament en realització d’activitats culturals a la casa museu».

Glòria Tello
Print Friendly, PDF & Email