Comença el trasllat del sarcòfag de Blasco Ibáñez

trasllat sarcòfag Vicente Blasco Ibáñez

Com informàrem fa temps, l’Ajuntament de València comença el trasllat el sarcòfag de Vicente Blasco Ibáñez, obra de Marià Benlliure, fins el Cementeri General. Un sarcòfag que no tingué mai el cos de l’escriptor, i que ara el retrà homenatge a l’entrada d’este cementeri.

El trasllat es fa des del Museu de Belles Arts, on estava fins ara, fins un magatzem municipal on es quedarà de manera provisional i degudament custodiat.

Seran dos setmanes fins que “el sarcòfag serà traslladat definitivament al vestíbul del Cementeri General després de Sant Vicent, quan la gran peça de marbre que ha de servir de suport per al sarcòfag estiga llesta”, segons explicà Glòria Tello, regidora de Patrimoni i Recursos Culturals.

Un trasllat del sarcòfag fet per especialistes

Han sigut necessaris sis operaris especialitzats en transport de peces d’art i una xicoteta grua per a desmuntar adequadament este sarcòfag. S’ha fet peça a peça, fent un total de 1.400 kilos. Així ha sigut més fàcil transportar-ho tot al dipòsit municipal.

Un cadafal nou per al sarcòfag de Blasco Ibáñez

Com que es vol que tot siga el més paregut possible al disseny original, s’ha encarregat un cadafal de marbre. Damunt d’esta peça descansarà esta obra de Benlliure. S’ha encarregat a un escultor este treball.

Així ho explicava Tello quan ha dit que “l’Ajuntament de València està treballant per poder emplaçar el sarcòfag de la manera més fidel possible al seu disseny original, per això hem demanat que la peça de marbre que servirà de base siga una peça sencera, el que ha comportat una dificultat extra i un poc més de temps, ja que cal dur-la des de fora”.

Així, ha continuat, “després de Sant Vicent podrem disfrutar, per fi, del nou emplaçament del sarcòfag del Blasco Ibáñez al Cementeri General”. Finalment, ha anunciat que “també hi haurà una sèrie de cartelleria que facilite informació i contextualitze esta peça artística”.

Els precedents del sarcòfag de Vicente Blasco Ibáñez

Este sarcòfag el va encarregar l’Ajuntament a l’arquitecte municipal Javier Goerlich un monument funerari. I en el seu centre es trobaria la cripta i un mausoleu on descansaria el sarcòfag de Blasco Ibáñez, el trasllat del qual comença ara al cementeri general.

Podeu llegir més d’este projecte en la nostra notícia anterior ACÍ.

Print Friendly, PDF & Email