Avpyetur homenatja Esteban Gonzalo Rogel

Esteban Gonzalo Rogel

L’Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR) ha  homenatjat  el seu  Secretari i col·laborador de Infoguiavalencia.comEsteban  Gonzalo Rogel, en complir huitanta anys.

L’acte va tindre lloc en el transcurs d’un esmorzar al qual van acudir companys i companyes de l’Associació, encapçalats pel seu President, Juan Antonio Calabuig Ferre.

En la seua al·locució, Calabuig va dedicar paraules d’elogi al treball d’Esteban Gonzalo com a secretari d’AVPYETUR durant molts anys, així com la seua labor com a escriptor. El president li va donar una placa amb dedicatòria i un regal.

Esteban Gonzalo, entre el turisme i els trens

La labor professional d’Esteban Gozalo està íntimament lligada al món del ferrocarril. En esta àrea va ser corresponsal entre els anys 1972 i 2008 de Vía Libre, degana revista espanyola especialitzada en transports sobre raïls. Fins a la seua jubilació l’any 2000 en Repsol Gas, combinava activitat professional i distractiva.

El turisme és la segona important dedicació de Gonzalo, que ja en 1981 escrivia sobre turisme (paisatges, monuments, museus, Falles i altres festes, exposicions, centres històrics, ….). I això ho feia tant sobre els seus viatges i visites fora i dins de la Comunitat Valenciana, com dels països europeus, asiàtics, nord-africans i sud-americans que ha visitat. I ho va fer en diaris, publicacions periòdiques, llibrets de falles i blogs culturals.

Dedicació als Corredors

El seu treball com a divulgador també ha tingut una especial atenció des dels 80’s als Corredors Cantàbric (tram València- Saragossa) i Mediterrani, Rodalia Comunitat Valenciana, Alta Velocitat, Metrovalencia i Trenet de la Costa Blanca. Així com un sobre mobilitat amb transports públics a València i la seua Àrea Metropolitana.

Més de tres mil comentaris publicats.

També ha tingut ocasió de participar en diversos col·loquis radiofònics i taules redones. A més, de manea puntual, en televisions regionals i comarcals.

És autor de capítols en quatre llibres de turisme i dos sobre ferrocarrils de la Comunitat Valenciana, i autor de “El paisaje valenciano desde el tren”, 23 etapes publicades en el diari Levante entre novembre de 1984 i maig de 1985 i reunides posteriorment en un opuscle.

Esteban Gonzalo és soci fundador d’AVPYETUR en 1983 i Secretari de l’entitat des de 1985.

A més, és vicepresident de Turisme en ARCHIVAL, i en l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril va ser vicepresident en diverses legislatures i president entre els anys 2004 i 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts