Homenatge a l’historiador Antonio Mestre Sanchis

Antonio Mestre Sanchis

El pròxim dimarts 18 d’abril del 2023 a les 19:00 hores, la Sede de San Juan i San Vicente de la Universitat Catòlica a València acollirà una taula redona homenatge al prestigiós historiador Antonio Mestre Sanchis. L’acte estarà coordinat pel Federico Martínez Roda de la UCV San Vicente Mártir..

La taula rodona comptarà amb la participació d’il·lustres figures del món acadèmic com la Emilia Salvador de la Universitat de València, Guillermo Carnero de la Universitat d’Alacant, Jaime Siles de la Universitat de València, Miguel Navarro de la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir, Enrique Giménez de la Universitat d’Alacant i Pablo Pérez de la Universitat de València. La participació d’estos professionals garantix un acte de gran nivell acadèmic i una reflexió profunda sobre la importància de la figura de l’historiador Antonio Mestre Sanchis.

Antonio Mestre Sanchis va ser un destacat historiador valencià, reconegut per la seua dedicació i estudis en el camp de la història valenciana. El seu gran treball va ser un referent per als acadèmics i estudiosos de la història valenciana, per això este homenatge que pretén que la seua figura siga recordada per la seua gran aportació a la cultura valenciana. 

Este homenatge, sense dubte, serà una oportunitat única per a aquells interessats en la història i la cultura valenciana. La taula redona estarà centrada en la vida i obra d’Antonio Mestre Sanchis, així com en l’impacte que ha tingut en la història i la cultura valenciana

Qui va ser Antonio Mestre Sanchis?

Antonio Mestre Sanchis va ser un sacerdot valencià i catedràtic de Història Moderna que va morir als 90 anys d’edat (1933-2023). Va ser catedràtic durant 24 anys a les universitats d’Alacant i València i capellà de les Esclaves de Maria Immaculada de València.

Va rebre l’ordenació sacerdotal a València el 1956 i va servir com a encarregat a la parròquia de Sant Bartomeu Apòstol de Camp de Mirra i com a rector de Sant Cristòfol a La Cañada d’Alacant. Va ser superior al Seminari Metropolità de Moncada abans de marxar a Roma per estudiar Història Eclesiàstica a la Pontifícia Universitat Gregoriana, on va obtenir el doctorat el 1966 amb una tesi sobre el pensament polític religiós de Gregorio Mayans i Siscar.

Mestre Sanchis també va obtindre un doctorat en Filosofia i Lletres (Secció Història) per la Universitat de València el 1970, amb una tesi sobre història, furs i nacionalisme. Va ser catedràtic de Història Moderna a la Universitat d’Alacant des del 1979 al 1986, any en què va passar a regentar la càtedra a la Universitat de València, fins a la seua jubilació el 2003. Durant tot este temps, va seguir sent capellà de les Esclaves de Maria Immaculada de València.

Mestre Sanchis va ser autor de més de 60 llibres i un gran nombre d’articles, i la seua investigació es va centrar principalment en la figura de l’il·lustrat valencià Gregorio Mayans i Siscar, així com en altres destacats representants de la Il·lustració valenciana com Manuel Martí, Francisco Pérez Bayer, Vicent Blasco, Juan Andrés o Francisco Cerdá i Rico, als quals va estudiar en la seva dimensió cultural i religiosa.

Pel seu treball, Mestre Sanchis va rebre nombrosos reconeixements, entre els quals destaquen el Premi Nacional Menéndez y Pelayo d’investigació històrica el 1968 i l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural el 1999.

També va ser Acadèmic Correspondent de la Reial Acadèmia de la Història i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, així com membre de diverses institucions culturals.

FAQ’s

Mestre Sanchis va centrar la seva investigació principalment en la figura de l’il·lustrat valencià Gregorio Mayans i Siscar, així com en altres destacats representants de la Il·lustració valenciana com Manuel Martí, Francisco Pérez Bayer, Vicent Blasco, Juan Andrés o Francisco Cerdá i Rico, als quals va estudiar en la seva dimensió cultural i religiosa.

Mestre Sanchis va ser autor de més de 60 llibres i un gran nombre d’articles.

Mestre Sanchis va rebre nombrosos reconeixements, entre els quals destaquen el Premi Nacional Menéndez y Pelayo d’investigació històrica el 1968 i l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural el 1999.

Print Friendly, PDF & Email