Acaba el desmantellament de l'Antiga Gasolinera del Parterre

12/08/2023

desmantellament de l'antiga gasolinera del Parterre, desmantelamiento de la antigua gasolinera del Parterre

En un pas fonamental cap a una València més sostenible i en harmonia amb la natura, l'Ajuntament de València ha culminat amb èxit les obres de demolició i desmantellament de l'antiga gasolinera del Parterre (més formalmente l'estació de servci de carburants) de la plaça Alfons el Magnànim, coneguda com la gasolinera del Parterre. La dita gasolinera deixà de funcionar en 2021, no va ser fins febrer de 2022 quan l'empresa concessionària començà el seu desmantellament.

Índex / Índice
  1. Convertint Asfalt en zona Verda
  2. Millora de la Qualitat de l'Aire i Regulació Tèrmica
    1. El desmantellament de l'antiga gasolinera del Parterre: Una Transformació amb una inversió de 35.000 euros
    2. Capítol Següent: Millora de la Tanca Perimetral i el Futur del Parterre

Convertint Asfalt en zona Verda

L'actual regidor de l'àrea de Parcs, Jardins i Espais Naturals, Juan Carlos Caballero, ha informat que l'antiga gasolinera del Parterre ara es convertix en una zona verda que canvia el paisatge urbà d'este punt de la ciutat.

Millora de la Qualitat de l'Aire i Regulació Tèrmica

Amb aquesta nova concepció, la qualitat de l'aire de la zona millora significativament. El verdor i la vegetació actuen com a filtres naturals, capturant partícules contaminants i proporcionant un ambient més net i saludable. Cabellero ha indicat que esta transformació "ens ha permés transformar l'asfalt i la llamborda en vegetació, la qual cosa redunda en nombrosos beneficis per als veïns com la millora de la qualitat de l'aire, la regulació de les altes temperatures perquè disminueix l'efecte d'illa de calor urbana i la millora de l'entorn urbà”.

El desmantellament de l'antiga gasolinera del Parterre: Una Transformació amb una inversió de 35.000 euros

Segons Juan Carlos Caballero, les obres de transformació han estat supervisades pel Servici d'Urbanisme i han implicat la retirada meticulosa de tots els elements de la gasolinera, així com del paviment i les voreres antigues. Este projecte ha estat executat amb una inversió aproximada de 35.000 euros

Capítol Següent: Millora de la Tanca Perimetral i el Futur del Parterre

Mentrestant, Caballero ha informat també que el Servici Municipal de Parcs i Jardins té la de dur a terme un projecte que inclou la millora de la tanca perimetral i l'embelliment de l'àrea. Estes accions tenen com a objectiu preservar i realçar la seua natura de jardí monumental, oferint als ciutadans un espai públic renovat.

Conclusió: Un Pas Decisiu cap a una València Més Verda i Resilient

El desmantellament de l'antiga gasolinera del Parterre és una antiga aspiració dels veïns i veïnes de la zona i de València en general. Una acció començada efectivament l'any 2022 amb l'anterior govern municipal i que s'acaba ara, fent d'esta zona un lloc més verd, més sostenible i més acollidor. El Parterre és ara una zona més acolidora, lluny d'una gasolinera que tacava esta zona verda de la ciutat, inclòs el seu maltractat ficus.

Go up