Compromís lluitarà pel Dret Civil Valencià a Madrid. Demana a PSOE i PP una cimera conjunta per a donar suport a la seua esmena

14/01/2024

GDzcKSsWcAADpGt

Representants de Compromís a les Corts Valencianes, el Congrés dels Diputats i l’Ajuntament de València han participat en la concentració organitzada per Juristes Valencians per a defendre el Dret Civil Valencià al Congrés dels Diputats. L'objectiu és clar: instar a PSOE i PP a comprometre's amb l'esmena que Compromís presentarà al Congrés dels Diputats per a l'entrada en vigor del Dret Civil Valencià.

La reivindicació pel Dret Civil Valencià

Joan Baldoví, síndic de Compromís a les Corts Valencianes, ha destacat la petició d'una cimera conjunta amb PSOE i PP per assegurar el suport a l'esmena. Baldoví expressa la preocupació de la formació valencianista per la falta de resposta positiva fins ara, però insistix que encara hi ha temps i que és essencial mostrar la unitat. "No hi ha excusa que valga", afirma, subratllant que votar en contra seria una traïció als principis expressats repetidament a nivell local.

Àgueda Micó, portaveu de Compromís valencianista al Congrés dels Diputats, destaca el paper de Compromís com a veu del poble valencià i de Juristes Valencians. Anuncia que la setmana vinent presentaran una esmena per assegurar que la veu del poble valencià es senta fort. Micó advertix que el PP i el PSOE tenen l'oportunitat de demostrar suport pel Dret Civil Valencià, i si no ho fan, estaran defraudant els seus votants i traïnt l'autogovern valencià. Finalment, Àgueda Micó afirma que Compromís serà la veu del poble valencià a Madrid.

Cal recordar que a pesar de la inclusió del Dret Civil Valencià en la reforma de l'estatut de 2006, el Tribunal Constitucional va anul·lar totes les lleis relacionades. La recuperació d'este dret busca agilitzar qüestions administratives de família i herència, restablint la legislació pròpia valenciana que ja era considerada avançada en este àmbit.

Go up