Joan Ribó anuncia la creació d’un cementeri de mascotes a la ciutat

cementeri de mascotes, cementeri d'animals de companyia de València, cementerio de mascotas, cementerio de animales de compañía de València

A les portes del Cementeri General de València, l’Alcalde de la ciutat i candidat a la reelecció, Joan Ribó, ha anunciat avui una iniciativa que sens dubte satisferà els amants dels animals de companyia. En el pròxim mandat municipal, si torna a ser alcalde, València tindrà un cementeri de mascotes, proporcionant un lloc digne on enterrar i recordar les seues mascotes estimades.

La notícia arriba com a resposta a la creixent població d’animals de companyia a la ciutat, amb més de 155.000 gossos i gats censats. Això posa de manifest l’estimació i l’afecte que els valencians i les valencianes tenen cap als seus animals de companyia. Moltes persones consideren les seues mascotes com a membres de la família, i l’Alcalde Joan Ribó ha manifestat la seua determinació per donar-los l’oportunitat de tindre un lloc on soterrar-les i mantenir-les en el record.

Cementeri d’animals de companyia a la ciutat de València

A l’acte d’anunci de la creació del cementeri de mascotes, l’Alcalde Joan Ribó ha estat acompanyat per Glòria Tello, l’actual regidora de Benestar Animal i també candidata, i per la també candidata Papi Robles. Segons les declaracions de l’Alcalde, el cementeri d’animals de companyia estarà ubicat en una parcel·la situada entre el parc de la Rambleta i el Cementeri General. Es realitzaran les actuacions necessàries per a adequar l’espai i convertir-lo en un agradable jardí amb bancs i zones verdes, allunyant-se de la imatge trista i grisa dels cementeris tradicionals.

És important destacar que esta iniciativa estarà destinada exclusivament als cossos incinerats, ja que la legislació sanitària exigix que tots els animals de companyia siguin incinerats quan moren. Les cendres podran ser dipositades en urnes compostables, assegurant així que no hi haja cap impacte negatiu en el medi ambient. L’àrea reservada per soterrar les mascotes estarà envoltada per fileres d’arbres de baixa alçada, creant així un entorn verd i arbrat a la ciutat.

A més a més, Joan Ribó ha expressat la seua intenció de començar amb una instal·lació que siga suficient pels pròxims anys, però que tinga l’opció de créixer si és necessari. També s’està considerant incloure un crematori d’animals en el mateix recinte del cementeri.

Pel que fa al cost del projecte, tot i que encara no es pot donar una xifra exacta, s’estima que podria rondar els 200.000 €. Serà necessari realitzar un estudi formal que tinga en compte totes les circumstàncies per determinar el pressupost definitiu. Des des de la formació valencianista Compromís, defensen que esta iniciativa suposa un reconeixement a la companyia i l’estima que els animals aporten a les nostres vides.

València s’unirà a la llista de ciutats que tenen cementeri de mascotes

Ciutats com París, Viena o Edimburg ja disposen de cementeris per a mascotes, i Joan Ribó expressa el desig que València siga la següent en sumar-se a esta llista. A més a més, esta proposta s’encadena amb la campanya “Riboluciona València”, que busca transformar i millorar diferents àmbits de la ciutat.

Amb esta nova iniciativa, València s’unex a altres ciutats que ja compten amb cementeris d’animals de companyia, reconeixent la importància d’estos éssers estimats en les nostres vides i oferint un espai adient per a honrar la seua memòria. Este cementeri proporcionarà un entorn acollidor on els propietaris podran visitar les seues mascotes i mantenir viva la seua memòria.

Amb la creació del cementeri de mascotes, València demostra una vegada més el seu compromís amb el benestar animal i la consideració cap a les mascotes com a membres de la família. Esta iniciativa permetrà als valencians i les valencianes honrar els seus amics peluts i recordar-los amb l’estima i l’afecte que es mereixen i tindran un lloc adequat on soterrar les seues estimades mascotes i mantindre viu el seu record per sempre.

En resum, la creació del cementeri d’animals de companyia a València és una iniciativa que respon a l’estima i l’afecte que els valencians i les valencianes tenen cap als seus amics animals. Este espai proporcionarà un lloc digne on soterrar les mascotes i mantindre viva la seua memòria. Amb esta acció, València demostra el seu compromís amb el benestar animal i es posiciona com una ciutat progressista i preocupada pel respecte als éssers vius.

Print Friendly, PDF & Email