Alberto Núñez Feijóo Proposat com a Candidat a la Presidència del Govern d’Espanya

candidat a la presidència del govern d'Espanya, candidato a la presidencia del gobierno de España

Candidat a la Presidència del Govern d’Espanya

Hui, amb la conclusió de les consultes realitzades per Sa Majestat el Rei amb els representants dels grups polítics amb representació parlamentària, es fa un pas més cap a la definició del pròxim president del govern espanyol. En un comunicat emès des del Palau de La Zarzuela, Sa Majestat el Rei ha proposat Alberto Núñez Feijóo com a candidat a la presidència del govern i ha transmès esta proposta a la Sra. Presidenta del Congrés dels Diputats per als efectes corresponents.

Esta decisió arriba després de les consultes realitzades amb els representants dels diferents partits polítics que tenen representació parlamentària, tal com està previst a l’article 99 de la Constitució Espanyola. En estes consultes, els representants dels partits han exposat a Sa Majestat el Rei les seues consideracions i els sentits dels seus suports parlamentaris.

El candidat

Alberto Núñez Feijóo, representant del Partit Popular, ha manifestat a Sa Majestat el Rei la seua disposició a ser candidat al procés d’investidura com a President del Govern. Esta decisió pren encara més rellevància tenint en compte que el Partit Popular va obtindre el major nombre d’escons en les últimes eleccions del 23 de juliol. Així, esta tradició política es manté, ja que des de l’entrada en vigor de la Constitució, el candidat del partit amb més escons ha estat el primer en ser proposat per Sa Majestat el Rei com a candidat a la presidència del govern.

No obstant això, en esta ocasió, no s’ha confirmat, fins a este moment, l’existència d’una majoria suficient per a la investidura que puga modificar esta tradició. Així doncs, el futur del govern d’Espanya roman en una situació de certa incertesa, amb diferents possibilitats obertes.

De conformitat amb l’article 99 de la Constitució, si Alberto Núñez Feijóo aconseguix la confiança de la Cambra, serà nomenat President del Govern. No obstant això, si no aconseguix esta confiança, s’obrirà la porta a successives propostes, en la forma que establix l’article 99, perquè el Congrés dels Diputats puga decidir si otorga o no otorga la confiança al candidat proposat per Sa Majestat el Rei.

En cas de no aconseguir-se esta confiança, segons l’article 99 de la Constitució, Sa Majestat el Rei procedirà a la dissolució de les Càmbres i a la convocatòria de noves eleccions generals, amb el refrend de la Presidenta del Congrés dels Diputats.

Així doncs, el futur govern d’Espanya roman en un estat de transició i expectativa, mentre es desenrotlla este procés d’investidura. Les pròximes setmanes seran crucials per a definir el camí que prendrà el país i el seu lideratge polític.

Print Friendly, PDF & Email