El alcalde pide unidad como pueblo por el 9 de Octubre

06/10/2020

ban alcalde 9 d'Octubre

El alcalde de la ciudad de València, Joan Ribó, ha publicado el tradicional Bando por la festividad del 9 de Octubre y hace un llamamiento a vivirlo de manera unida como pueblo.

Ribó ha hecho “una crida a sentir i a emocionar-nos, a viure plenament els valors que ens singularitzen com a poble”.

Entre estos valores el alcalde ha querido destacar  “la nostra capacitat de resiliència”, en este 9 de Octubre “que en res s’assembla al que històricament ha sigut la celebració del nostre dia gran” a causa de la pandemia por el coronavirus.

El alcalde explica en el bando del 9 de Octubre que la situación de la pandemia obliga a que los actos sean diferentes, sin la salida de la Senyera, la procesión cívica o la ofrenda institucional a Jaime I. Unas medidas a las cuales se ha obligado el Ayuntamiento por esta situación.

No obstante, en este bando el alcalde dice que “l’essència es manté intacta”, i expresa “l’agraïment a totes i tots els professionals que treballen per fer possible una certa normalitat en les nostres vides” y ha recordado “totes aquelles persones que durant este temps han perdut algun ser estimat”.

Para el alcalde, “fer valencianisme continua sent la tasca diària per mantindre els nostres símbols i la nostra singularitat com a poble, amb elements tan característics com la nostra llengua pròpia”.

I añade "però també implica treballar per conservar i millorar el nostre entorn natural i per renaturalitzar els nostres barris, oferir oportunitats a la ciutadania i dinamitzar l’economia local, aconseguir una major justícia social des de l’equitat, amb la mirada posada en els valors de solidaritat, cooperació i responsabilitat, que són els camins cap a la resiliència col·lectiva que hem d’assolir per a eixir de l’actual crisi”.

Ban 9 d’Octubre 2020

JOAN RIBÓ CANUT

ALCALDE DE VALÈNCIA

Valencians, valencianes,

Enguany hem de viure un Nou d’Octubre que en res s’assembla al que històricament ha sigut la celebració del nostre dia gran. La pandèmia pel coronavirus i la seua incidència en els vessants sanitari, social i econòmic ens obliga a una commemoració certament diferent, sense alguns dels elements simbòlics tradicionals d’esta jornada, com l’eixida de la Senyera als carrers de València, la processó cívica o l’ofrena institucional a Jaume I. Però l’essència es manté intacta.

Per això, en este Nou d’Octubre, faig igualment una crida a sentir i a emocionar-nos, a viure plenament els valors que ens singularitzen com a poble. I entre ells, la nostra capacitat de resiliència. Colze a colze, reeixirem en l’esforç col·lectiu per a superar esta situació. Ho hem demostrat en el passat, i ho estem demostrant en estos moments: la societat valenciana té una maduresa i un esperit de cooperació sòlids. I amb ells, en un treball conjunt entre administracions públiques i societat civil, farem possible la recuperació.

Este moment ha de servir també per a mostrar l’agraïment a totes i tots els professionals que, amb la seua dedicació diària, des del seu àmbit laboral, treballen per a fer possible una certa normalitat en les nostres vides. Però no hem d’oblidar totes aquelles persones que durant este temps han perdut algun ser estimat, aquelles que han vist trontollar els seus plans de vida, aquelles que han perdut el seu lloc de treball o que han comprovat com el seu negoci no aguantava la situació. A cap d’elles les podem deixar arrere. Per això des de l’Ajuntament hem posat en marxa un ambiciós pla de recuperació per a València que contempla múltiples iniciatives de caràcter social, però també d’ajuda a treballadors, treballadores i ne

Foto: Corts Valencianes / Inma Caballer

Subir