El japonés Kohei Hatashita guanya el World Paella Day 2023 a València al cuinar la millor paella del món

20/09/2023

World Paella Day 2023
Índex / Índice
 1. World Paella Day 2023: Una Festa Gastronòmica Amb Sabors del Món
 2. El Podi del World Paella Day
  1. Sabors del Món a la Plaça de l'Ajuntament
  2. La Competició Internacional
  3. El Jurat Internacional
  4. El World Paella Day i la seua Importància
  5. Un Viatge a l'Origen de la Paella
 3. FAQ'S
  1. Què és el World Paella Day?
  2. Qui és el guanyador a la millor Paella València 2023

World Paella Day 2023: Una Festa Gastronòmica Amb Sabors del Món

S'ha celebrat amb gran entusiasme una jornada única que destaca en el calendari culinari mundial: el World Paella Day. Esta celebració, que es realitza cada 20 de setembre a València i a molts altres racons del planeta, va tindre com a guanyador a Kohei Hatashita, xef que va representar amb èxit al Japó i que va cuinar la "millor paella del món", amb una paella condimentada amb ànec a la taronja i porro.

El Podi del World Paella Day

A més de Kohei Hatashita, altres cuiners van destacar en esta competició culinària internacional. En segon lloc va quedar la paella a l'altura dels Andes, representada pel cuiner Cristian Raúl Arroba, i en tercer lloc, l'arròs de la terra i guatla d'Arturo Bedregal, que representava Colòmbia.

Sabors del Món a la Plaça de l'Ajuntament

A la plaça de l'Ajuntament, es va viure un esdeveniment culinari excepcional, on la paella va prendre formes inesperades. Esta vegada, la recepta guanyadora de Kohei Hatashita va sorprendre amb una combinació d'ingredients únics: arròs, ànec, taronja i porro.

La Competició Internacional

La jornada va començar amb emocionants duels culinaris que enfrontaven cuiners de diferents països, incloent Polònia, l'Equador, Itàlia, Colòmbia, l'Índia, Alemanya, el Japó, Mèxic, els Estats Units, França, el Marroc i Romania. Les versions de paella van ser tan variades com els orígens dels participants, amb ingredients que van des de tòfones negres de Transsilvània fins al pastrami i la llet de coco.

El Jurat Internacional

El jurat d'esta competició va estar format per experts culinaris destacats, com Juan Ramos Roda, Carmina Crespo, Cristina Prados, Yvonne Arcidiácono, José Manuel Casañ, Sam Giansante i Juani Kittlein. Tots ells van contribuir a triar al guanyador d'aquesta gran celebració gastronòmica.

El World Paella Day i la seua Importància

El World Paella Day és una iniciativa que busca donar visibilitat i reconeixement a la gastronomia valenciana, amb la paella com a plat més internacional. L'Ajuntament de València, juntament amb altres institucions i entitats, impulsa este esdeveniment que posa en valor una tradició que ha de ser cuidada i compartida amb el món.

Un Viatge a l'Origen de la Paella

A més de la competició, el World Paella Day 2023 oferix un itinerari formatiu per als cuiners participants. Este itinerari inclou visites a l'Albufera, la D.O Arròs de València i l'horta valenciana, tot per conèixer els secrets de la recepta tradicional de la paella. Classes magistrals amb experts com Rafa Margós i Chabe Soler completen esta experiència única.

FAQ'S

Què és el World Paella Day?

El World Paella Day és una celebració internacional que destaca la paella valenciana com a plat icònic. Cuiners de tot el món competeixen i comparteixen la seva interpretació d'aquesta deliciosa especialitat. És una festa gastronòmica que promou la cultura culinària de València.

Qui és el guanyador a la millor Paella València 2023

El World Paella Day, en l'edició de 2023 a València, ha tingut com a guanyador al xef japones Kohei Hatashita.

Go up