L’Hospital La Fe de València extirpa un tumor cardíac fetal amb èxit en la setmana 28 de gestació

tumor cardíac fetal, tumor cardíaco fetal

Tumor cardíac fetal

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha dut a terme, amb èxit, una intervenció quirúrgica pionera a Espanya per extreure un tumor cardíac a una nadona diagnosticada en període fetal, és a dir, abans de nàixer.

Una Fita en la Medicina Infantil

Un grup de professionals de la medicina a València ha assolit un èxit extraordinari en el camp de la cirurgia fetal. L’Hospital La Fe ha dut a terme una intervenció quirúrgica excepcional per extreure un tumor cardíac en una nadona diagnosticada mentre estava encara en el ventre de la seua mare. Este fet, sense precedents en la història de la medicina espanyola, ha obert nous horitzons per al tractament de malformacions cardíaques fetals.

La Complexitat del Cas

El tumor cardíac fetal, conegut com a teratoma pericàrdic, va ser diagnosticat en la setmana 24 de gestació i es va manifestar de manera agressiva, amenaçant tant la vida de la bebè com la de la mare. Esta situació extraordinària va requerir una abordatge especialitzat i coordinat per part d’un equip multidisciplinari de metges especialistes en obstetrícia, neonatologia, genètica, cirurgia, cardiologia, neurologia i radiologia pediàtriques.

L’Exitosa Intervenció Quirúrgica

Amb tan sols 900 grams de pes, la bebè va ser sotmesa a una cesària d’emergència en la setmana 28 de gestació per evitar el risc imminent per a la seua vida. L’equip mèdic va haver de recórrer a una tècnica innovadora coneguda com a EXIT (Ex Útero Intrapartum Treatment) per assegurar la supervivència de la nadona després del naixement.

Un Equip Quirúrgic Excepcional

Més de trenta professionals mèdics van participar en l’operació de cirurgia fetal, dividits en dos equips quirúrgics complets, assegurant la seguretat i el benestar tant de la mare com de la nadona. Després de diversos dies de preparació i simulació clínica, l’equip va abordar l’operació amb precisió i destresa, demostrant la seua competència i experiència en situacions mèdiques de gran complexitat.

Una Recuperació Encoratjadora

Després de la intervenció quirúrgica inicial, la pacient va requerir una segona operació dos mesos després per eliminar els restes del tumor que havien tornat a créixer. Gràcies als esforços dels metges i al suport dels servicis de cuidats intensius pediàtrics, la nadona va poder superar amb èxit els reptes mèdics que se li presentaven.

El Camí Cap a la Salut

A hores d’ara, la pacient es troba lliure de la malaltia després de dos cicles de quimioteràpia en el departament d’oncologia infantil de l’Hospital La Fe. Este cas excepcional no només representa un èxit mèdic, sinó també un exemple de la importància de la coordinació i l’experiència dels professionals de la salut en la superació de reptes mèdics complexos.

El gerent de l’Hospital La Fe, José Luis Poveda, ha destacat: “La coordinació i l’experiència dels professionals del nostre hospital han estat la clau de l’èxit d’esta operació. Es tractava d’un repte molt complex que suposa un hito fonamental en el tractament dels tumors cardíacs en nadons prematurs”.

Print Friendly, PDF & Email