Presentada la Temporada 2023-24 del Palau de la Música de València

11/09/2023

Temporada 2023-24 del Palau de la Música de València
Índex / Índice
 1. El Palau de la Música de València: "Torna a Sentir"
 2. La Temporada 2023-24 del Palau de la Música de Valencia Comença Amb un Homenatge i un Dia Especial
 3. Un Repte Amb Més Pressupost i Acústica Òptima
 4. Una Aposta pels Artistes Valencians
 5. La Marxa Burlesca, com fa 30 anys
 6. Una Programació Internacional de Primer Nivell
 7. Esdeveniments destacats
  1. Òpera, Simfònic-Coral i Música Antiga
  2. Música Antiga i Barroca
  3. Recitals de Piano a la Sala Iturbi
  4. L'Orquestra de València
  5. Abonaments i Períodes d'Adquisició
 8. Llista de concerts i intèrprets de la temporada 2023-24 del Palau de la Música de Valencia

El Palau de la Música de València: "Torna a Sentir"

Amb un pressupost de més d'1,9 milions d'euros, el renovat Palau de la Música de València s'obri de nou per oferir una temporada musical dins de les seues instal·lacions. L'anunci de la programació d'esta temporada inclou 44 concerts d'abonament i 2 extraordinaris.

La Temporada 2023-24 del Palau de la Música de Valencia Comença Amb un Homenatge i un Dia Especial

La temporada prendrà vida el 18 d'octubre, però abans d'això, hi ha dues dates especials. Els dies 5 i 6 d'octubre, l'Orquestra de València omplirà la Sala Iturbi. El primer concert serà un homenatge als fidels abonats i abonades que han esperat durant els 4 anys de renovació del Palau. El segon concert serà obert al públic en general i estarà centrat en la figura del mestre valencià José Serrano, per celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana.

Un Repte Amb Més Pressupost i Acústica Òptima

José Luis Moreno, regidor de Cultura i president del Palau de la Música, destaca que la reobertura ha estat un repte, amb un pressupost major per a portar grans agrupacions i solistes a este espai emblemàtic. L'acústica de la Sala Iturbi, òptima tant per a òpera com per a música simfònica, promet una experiència sonora excepcional, afirma.

Una Aposta pels Artistes Valencians

Vicent Llimerà, nou director del Palau de la Música, anuncia novetats com el pagament fraccionat dels abonaments i la posada en marxa de cicles musicals i campanyes de descomptes. L'objectiu, indica, és acostar la música clàssica a tots els públics i promocionar els artistes valencians.

La Marxa Burlesca, com fa 30 anys

Alexander Liebreich, director titular i artístic de l'Orquestra de València, celebra l'inici de la temporada amb "La Marxa burlesca" de Manuel Palau, la mateixa obra que va obrir el Palau de la Música fa 30 anys. 

Una Programació Internacional de Primer Nivell

Al llarg de la temporada, el Palau de la Música acollirà grans orquestres, directors, solistes i cantants internacionals. Destaquen les col·laboracions amb Pascal Dusapin i el viola Antoine Tamestit com a compositor i artista en residència. També, l'entrega anual dels prestigiosos Premis Internacionals de Música Clàssica ICMA 2024 tindrà lloc en aquest escenari.

Esdeveniments destacats

La Sala Iturbi serà l'escenari de formacions i solistes internacionals com la Pygmalion dirigida per Raphael Pichon, la Philharmonia Orchestra amb John Eliot Gardiner i molts altres. La diversitat musical serà un dels trets distintius d'aquesta temporada.

Òpera, Simfònic-Coral i Música Antiga

L'Orquestra de València presentarà òperes com "Salomé" de Richard Strauss i oratoris com "La creació" de Haydn i "Carmina Burana" de Orff. El repertori inclou també el "Rèquiem" de Mozart, tots ells amb elencs impressionants.

Música Antiga i Barroca

Les formacions internacionals interpretaran els tradicionals oratoris de Nadal i Pasqua, com "El Messies" de Haendel i "La passió segons Sant Mateu" de Bach. El Palau també acollirà l'òpera "Dido and Aeneas" de Purcell i altres peces barroques.

Recitals de Piano a la Sala Iturbi

Els amants del piano tindran recitals de Grigory Sokolov, Boris Giltburg, Josu de Solaun i el violinista Leónidas Kavacos amb el pianista Enrico Pace.

L'Orquestra de València

L'Orquestra de València, dirigida per direcció de Alexander Liebreich, oferirà una sèrie de programes i repeticions d'abonaments amb convidats especials i solistes de renom.

Solistes i Veus Destacades

Dins de la temporada, participaran pianistes com Javier Perianes, Nelson Goerner, Saleem Ashkar i molts altres. Violinistes com Leónidas Kavacos, Frank Peter Zimmermann, Isabelle Faust i molts altres ompliran la Sala Iturbi amb les seues interpretacions. També hi haura sopranos, mezzosoprano, tenors i barítons.

Abonaments i Períodes d'Adquisició

Hi ha diverses opcions disponibles per adaptar-se als diferents gustos i programes que oferix el Palau. 

Abonament Anual: Este abonament dona accés als 44 concerts de la temporada, des de les actuacions simfòniques fins als intims recitals de piano.

Abonament Cicle OV: Este abonament t'oferix 10 concerts de l'Orquestra de València. Inclou també els 3 concerts extraordinaris que es repetiran.

Abonament Veu: Si preferixes la veu humana i les melodies vocals, este abonament conté 10 concerts amb l'Orquestra de València, Pygmalion, English Consort i Orquestra Barroca de Friburg.

Abonament Piano: Els amants del piano este abonament oferix 10 concerts amb pianistes de l'OV, juntament amb actuacions especials de Grigory Sokolov, Boris Giltburg i Josu de Solaun.

Abonament "Ed Música et Anima": Este abonament inclou 8 concerts que abracen l'òpera i els diversos oratoris de la programació.

Períodes d'Adquisició: És important estar al corrent dels períodes d'adquisició per assegurar-te que aconseguixes les entrades que desitges. Ací estan les dates clau:

 • Renovació d'abonament anual: Del 19 al 22 de setembre de 2023. És la primera oportunitat per als abonats actuals de renovar els seus abonaments i garantir el seu lloc en aquesta temporada.

 • Nous abonaments anuals: Els nous abonats podran adquirir els seus abonaments anuals els dies 24 i 25 de setembre de 2023. És el moment perfecte per unir-te a la comunitat musical.

 • Abonament O.V.: Els amants de l'Orquestra de València podran adquirir els seus abonaments el 26 i 27 de setembre de 2023. És l'oportunitat per reservar les millors localitats per als concerts de l'Orquestra.

 • Abonaments xicotets: Si preferixes altres opcions d'abonament, els podràs adquirir els dies 28 i 29 de setembre de 2023. És un moment ideal per triar l'abonament que millor escau als teus gustos musicals.

 • Venda entrades soltes: Si només vols assistir a concerts específics, les entrades individuals estaran a la venda a partir del 3 d'octubre de 2023. 

Llista de concerts i intèrprets de la temporada 2023-24 del Palau de la Música de Valencia

Recitals de Piano a la Sala Iturbi:

 • Grigory Sokolov
 • Boris Giltburg
 • Josu de Solaun
 • Leónidas Kavacos (violinista) amb Enrico Pace (pianista)

Òpera i Simfònic-Coral:

 • Òpera "Salomé" de Richard Strauss amb la soprano Lisa Lindstrom.
 • Oratori "La creació" de Haydn amb el Chor des Bayerischen Rudfunfks.
 • "Carmina Burana" de Orff amb l'Orfeó Pamplonés.
 • "Rèquiem" de Mozart amb la mezzosoprano Jamie Barton dirigits per James Gaffigan.
 • "Wesendonck lieder" de Wagner amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Música Antiga i Barroca:

 • "El Messies" de Haendel amb The English Concert Choir & Orchestra, dirigits per Harry Bicket.
 • "La passió segons Sant Mateu" de Bach amb la Freiburger Barockorchester, dirigits per Francesco Corti.
 • Òpera "Dido and Aeneas" de Purcell amb un elenc vocal encapçalat per la diva Joyce DiDonato.
 • Oratori "Morte e sepultura di cristo" d'Antonio Caldara amb Harmonia del Parnàs, sota la direcció de Marian Rosa Montagut.
 • Concert entorn de la Mediterrània amb Capella de Ministrers i Carles Magraner.

Cambra a la Sala Iturbi:

 • Recitals de piano amb Grigory Sokolov, Boris Giltburg, Josu de Solaun.
 • Violinista Leónidas Kavacos amb el pianista Enrico Pace.

Orquestra de València:

 • Director titular: Alexander Liebreich.
 • Directors convidats: Álvaro Albiach, Ariane Matiakh, Beatriz Fernández Aucejo, Anna Rakitina, Nacho de Paz, Leonard Slatkin, Josep Vicent, Pierre Bleuse, Thomas Dausgaard, Orali Elts, Nuno Coelho, Guillermo García Calvo, Baldur Brönnimann, Marc Albrecht, Pablo González, Josep Pons.
 • Pianistes: Javier Perianes, Nelson Goerner, Saleem Ashkar, Lucas & Arthur Jussen, Alexandra Dogvan, Denis Kozhukhin, Yulianna Avdeeva.
 • Violinistes: Leónidas Kavacos, Frank Peter Zimmermann, Isabelle Faust, Benjamin Beilman, Noa Wilschut, Clara-Jumi Kang.
 • Viola: Antoine Tamestit.
 • Violoncel·lista: Alisa Weilerstein.
 • Guitarrista: Ana Vidovic.
 • Veu: Sopranos Lise Lindstrom, Maite Alberola, Julia Kleiter, Carmen Romeu, Raquel Lojendio; Mezzosoprano Christina Daletska, Stefanie Iranyi; Contralt Wiebke Lhemkuhl; Tenors Andrew Staples, Werner Güra, Michael Weinius, Martin Mitterrutzner; Barítons Ludwig Mittelhammer, Michael Nagy, Fernando Campero.
 • Solistes de la mateixa formació: Raúl Arias, Javier Sapiña, María Rubio, Javier Eguillor, Luis Osca, Josep Furió, José Luis González, Raúl Benavent amb el clarinet solista de la Banda Simfònica Municipal Juan Antonio Fenollar.
 • Ensemble de metalls, de trompes, trompetes, trombons i tuba de l’Orquestra, dirigits per Matthias Höfs.

Aquesta temporada està plena de talent i diversitat musical, amb obres clàssiques i interpretacions excepcionals que segurament capturaran els cors dels amants de la música a València.

Go up