Reobertura del Museu de la Ciutat de València amb l'exposició "La ciutat dels artistes" sobre l'època de Joaquim Sorolla

19/05/2023

reobertura del museu de la ciutat, reapertura del museo de la ciudad, museu de la ciutat, museo de la ciudad

La reobertura del Museu de la Ciutat de València arriba finalment després d'un any de treballs de restauració i millores. Així, el museu reobri les seues portes per a acollir als amants de l'art i la cultura. El museu presenta la seua primera exposició titulada "La ciutat dels artistes. Joaquín Sorolla i el Palau de les Arts i les Indústries de València".

L'exposició, comissariada pel reconegut especialista en pintura valenciana del segle XIX i XX, Jaume Penalba, i coordinada per Marta López Ricarte, directora interina del museu, oferix als visitants una oportunitat única de conèixer el treball i la influència de Joaquim Sorolla i altres artistes contemporanis de l'època. Amb un total de més de 140 obres, esta exposició captura l'efervescència cultural que va caracteritzar València a finals del segle XIX i principis del segle XX.

Índex / Índice
  1. Museus que han cedit obres per la reobertura del Museu de la Ciutat
    1. Mostra de Javier Calvo
  2. El Museu de la Ciutat després de les seues millores

Museus que han cedit obres per la reobertura del Museu de la Ciutat

Per fer possible esta extraordinària mostra, els més prestigiosos museus i entitats valencianes han cedit les seues peces més importants. Entre els col·laboradors destaquen el Museu de Belles Arts de València, el Museu Municipal d'Alzira (MUMA), el Museu de Medallística Enrique Giner de Nules, la Casa Museu Pinazo de Godella, el Col·legi Territorial d'Arquitectes de València, la Universitat de València, la Casa Museu Benlliure, la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, la Fundació Manuel Benedito i el Museu Manaut, a més de nombrosos col·leccionistes privats. L'exposició estarà oberta al públic durant tot l'any 2023 i forma part de les activitats commemoratives de l'any Sorolla.

Mostra de Javier Calvo

A més, en paral·lel a esta exposició principal, la sala d'exposicions temporals del Museu de la Ciutat presenta la mostra "Javier Calvo 2014-2022", una exhibició que romandrà oberta fins al 28 de maig.

El Museu de la Ciutat després de les seues millores

La reobertura del Museu de la Ciutat de València, depenent de l'Ajuntament de València, no només és un moment esperat pels amants de l'art, sinó també per als responsables del museu, ja que han estat realitzant importants treballs de millora en les instal·lacions. Després d'aproximadament un any de tasques de restauració, el museu ha incorporat un nou sistema de climatització i una il·luminació més eficient en totes les sales, assegurant així la conservació òptima de les col·leccions i la sostenibilitat energètica de l'edifici. 

Encara que els treballs de millora són notables, cal destacar que encara queden algunes tasques pendents en les plantes superiors de l'edifici del museu. No obstant això, això no impedix que els visitants puguen gaudir plenament de les exposicions i dels valuosos tesoros artístics que s'exhibixen.

La reobertura del Museu de la Ciutat és una gran notícia per als amants de la cultura i de l'art a València. És un espai que permet als visitants explorar i comprendre la riquesa cultural i artística de la ciutat al llarg del temps. Amb les seues exposicions de qualitat i el seu compromís amb la conservació del patrimoni, el museu continua sent un destí obligat per a tots aquells que busquen una experiència enriquidora i inspiradora.

Si tens ganes de conèixer de prop l'obra de Joaquim Sorolla i altres destacats artistes valencians, no ho dubtes més i visita el Museu de la Ciutat. L'exposició "La ciutat dels artistes" t'oferix una oportunitat única per a submergir-te en l'efervescent ambient artístic de finals del segle XIX i principis del segle XX a València. A més, tens l'oportunitat de descobrir el talent de Javier Calvo a través de la seua exposició temporal.

No et perdes esta ocasió de descobrir el patrimoni artístic i cultural de València. Amb les seues col·leccions impressionants i les seues exposicions de qualitat, el Museu de la Ciutat t'espera per a oferir-te una experiència inoblidable. No esperes més i planifica la teua visita per a immersió en el passat i el present de la ciutat a través de les seues obres mestres.

Go up