L’Ajuntament traslladarà el monument a la Pau en relació al reconeixement a les víctimes del terrorisme a València

Reconeixement a les Víctimes del Terrorisme a València, Reconocimiento a las Víctimas del Terrorismo en València.

L’Ajuntament ha pres diverses mesures per a reconeixement a les víctimes del terrorisme a València, les quals han sigut aprovades en la Junta Local de Govern d’este divendres. L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha assenyalat la celebració del XXVI aniversari del segrest i assassinat de Miguel Ángel Blanco durant este mes de juliol, qualificant-ho com un “moment històric en la trajectòria del nostre país i també de la nostra ciutat. Sense cap mena de dubte, la seua memòria i la de totes les víctimes del terrorisme ha de romandre sempre viva”.

Dins les mesures aprovades, es troba la reubicació del Monument a la Pau i la Concòrdia, instal·lat el 1998, a un lloc més visible de la plaça de la Reina, dedicant-lo a la recordança de les víctimes del terrorisme.

A més, Catalá ha informat que s’ha canviat el rètol del carrer Miguel Ángel Blanco de la ciutat, incloent-hi l’expressió “Víctima del terrorisme d’ETA”. D’esta manera, indica, el nou govern municipal complix íntegrament l’acord pres en el Ple de 2022, tot i que encara no havia estat substituït.

Plaques en Reconeixement a les Víctimes del Terrorisme a València

També s’instal·larà una placa en tots els llocs on es van cometre assassinats per terrorisme d’ETA a la ciutat de València, recordant a Josefina Corresa, José Edmundo Casany i Manuel Broseta, així com als tres professors de la Universitat de València Manuel Broseta, Ernest Lluch i Francisco Tomás y Valiente, que van ser víctimes d’aquests atemptats.

En este, Catalá ha destacat que “estem compromesos amb la memòria, la dignitat i la justícia. Ens comprometem amb aquells que han patit i amb la democràcia d’aquest país perquè mai més es repetisca el que va succeir i perquè mai se’ls done cap treva ni espai polític als hereus del terrorisme d’ETA”.

A més, la Junta Local de Govern acordarà amb les associacions de víctimes del terrorisme establir un dia a l’any per a commemorar-les i recordar-les, especialment les valencianes, i organitzarà un acte especial d’homenatge enguany amb motiu de la reubicació i major ressalt del Monument a la Pau i la Concòrdia a la plaça de la Reina.

Amb estes mesures, l’Ajuntament de València vol manifestar el seu compromís amb les víctimes del terrorisme.

Print Friendly, PDF & Email