Talen dos Palmeres Monumentals de Regne de València per risc de caiguda

13/08/2023

Palmeres Monumentals de Regne de València, Palmeras Monumentales de Reino de València
Índex / Índice
  1. Palmeres monumentals de Regne de València
  2. Detectada una Inclinació Perillosa
    1. Palmeres Monumentals: Un Perill Potencial
  3. La Importància de la Vigilància i el Compromís Verd

Palmeres monumentals de Regne de València

El Servici de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València ha pres la decisió d'abatre dos palmeres monumentals de l'avinguda Regne de València a causa d'un risc imminent de caiguda. Esta acció ha generat preocupació entre els habitants i usuaris d'esta via, però la seguretat pública és la prioritat en esta situació.

Detectada una Inclinació Perillosa

Baix la mirada de les brigades, s'ha detectat una creixent inclinació en estes dos majestuoses palmeres de l'espècie Phoenix dactylifera. El regidor de la delegació de Parcs i Jardins, Carlos Mundina, ha explicat que "l'inclinació progressiva i l'alt risc associat al possible esfondrament d'estos exemplars ens ha impulsat a prendre mesures urgents". La seguretat dels vianants, ciclistes i conductors és primordial, la qual cosa ha portat a la necessària tala d'estes dos icòniques palmeres.

Palmeres Monumentals: Un Perill Potencial

La primera de les palmeres, ubicada prop del número 82 de l'Avinguda Regne de València, destacava per la seua alçada de 16 metres i un diàmetre de 140 centímetres. L'inclinació perillosa plantejava una amenaça directa sobre el carril bici i la calçada, la qual cosa hauria suposat un risc imminent per als usuaris d'estes vies, segons indiquen des de l'Ajuntament.

La segona, situada en el número 78, era un exemplar similar de la mateixa espècie, amb una impressionant alçada de 17 metres i un diàmetre de 140 centímetres. En este cas, el risc potencial de caiguda afectava al passeig central de l'Avinguda Regne de València, la qual cosa podria haver tingut conseqüències desastroses.

La Importància de la Vigilància i el Compromís Verd

Carlos Mundina ha destacat la importància de la vigilància en estos exemplars emblemàtics, como estes dos palmeres monumentals de Regne de València, per a previndre situacions de risc. "Per a l'equip de govern de María José Català, els espais verds de la ciutat ocupen un lloc primordial en la nostra agenda. Estem constantment revisant-los i realitzant millores en diverses zones verdes, a més d'augmentar la neteja en aquestes zones", va ressaltar Mundina.

Go up