Poètiques del destí: La Nova Temporada simfònica del Palau de les Arts 2023-2024 Desvetlada

nova temporada simfònica del Palau de les Arts, Nueva temporada sinfónica del Palau de les Arts

Nova temporada simfònica del Palau de les Arts

Les Arts presenta la seua temporada simfònica 2023-2024 dins del lema de la temporada 2023-2024 “Poètiques del destí”. Este cicle simfònic promet ser un viatge emocional a través de les obres crepusculars dels mestres Wagner, Mahler, Strauss i Beethoven. T’ho contem tot a continuació.

Descobrix el Calendari de Concerts i Seus

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) pren l’escenari amb una proposta apassionant per a esta temporada. Un total de 18 concerts es desplegaran al llarg de València i les seues províncies, portant la música simfònica a cada racó. Esta vegada, l’OCV s’aventura a diferents punts geogràfics, incloent l’Auditori de Castelló, l’ADDA d’Alacant i el majestuós Palau de la Música de València, recentment reobert.

James Gaffigan: Un Director en Moviment

L’obertura d’esta temporada simfònica estarà a càrrec de James Gaffigan, el director musical de Les Arts. Este virtuós director portarà l’OCV en una gira que recorrerà la Comunitat Valenciana, des de Cullera fins a València. Concerts a Cullera, Altea i Torrevieja preludiaran la Jornada de Portes Obertes a València, l’esdeveniment culminant d’aquesta gira.

Cites Simfòniques Destacades

El Palau de la Música serà testimoni de dos moments cim que al llarg d’esta Nova Temporada simfònica del Palau de les Arts. El 16 de novembre, l’escenari vibrarà amb obres d’Albéniz, Wagner i Chaikovski, acompanyades per la destacada mezzosoprano Jamie Barton. I el 17 de febrer de 2024, un tribut a Schubert i Bruckner inondarà Les Arts. Aquests concerts seran replicats l’endemà a Castelló, assegurant que la música arribe a tots els racons.

Mestres que Tornen: Mark Elder i Gustavo Gimeno

Torna Sir Mark Elder, el director britànic que domina tant el repertori simfònic com l’operístic. La ‘Sinfonia N.º 10’ de Mahler i la ‘Sinfonia N.º 4’ de Shostakóvich seran interpretades baix la seua direcció a l’octubre. D’altra banda, el valencià Gustavo Gimeno dirigirà una emotiva gira al desembre, presentant l’últim treball orquestral de Jean Sibelius i explorant la Simfonia ‘Titán’ de Mahler.

Notes Romàntiques

Pablo Heras-Casado, conegut pel seu èpic ‘Leningrad’, retorna amb una vetlada de marcada sonoritat romàntica. Obres de ‘Parsifal’ i la ‘Sinfonia N.º 5’ de Felix Mendelssohn-Bartholdy ompliran l’aire d’emocions el 2 de febrer.

L’Esperat Debut: Mikko Franck

Una de les joies de la temporada arriba amb el debut de Mikko Franck. Titular de l’Orquestra Filharmònica de Radio France, el finlandès presenta un programa dedicat a Richard Strauss a l’abril, acompanyat per la soprano Elsa Dreisig. Un esdeveniment que no voldràs perdre’t.

Tancament amb Beethoven

Acaba este cicle, esta Nova Temporada simfònica del Palau de les Arts, amb la interpretació de la ‘Nona’ de Beethoven. El Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana s’uneixen baix la direcció de Vasily Petrenko al juny, per a portar al públic a un emocionant viatge simfònic-coral.

Print Friendly, PDF & Email