Skip to content
Oci

Raúl de la Fuente: “L’objectiu de la pel·lícula era fer-li un homenatge als civils que moren a les guerres”

21/10/2018
Raúl de la Fuente
Comarca: València

La Mostra va obrir la Secció Informativa projectant la coproducció hispà-polonesa ‘Un día más con vida’. Esta pel·lícula tracta sobre la cobertura del periodista Kapuściński durant la guerra d’Angola.

Esta producció, el projecte de la qual va començar fa una dècada, està codirigida per Raúl de la Fuente i Damian Nenow. En ella se barregen 60 minuts d’animació 3D d’estil novel·la gràfica i 20 minuts de documental. En este recupera tots els protagonistes vius d’aquella aventura.

De la Fuente indicà que “L’objectiu de la pel·lícula era fer-li un homenatge als civils que moren a les guerres”. Respecte a la combinació de dibuix i imatge real, va explicar que permet a l’espectador “entrar en l’univers de Kapuściński, en la seua por, les seues reflexions i els seus valors”. L’animació és la ferramenta adequada per a dibuixar a un personatge “tan complex” com és Kapuściński.

De la Fuente fue semifinalista en los Oscar de 2015 por su cortometraje Mineritas — producción que un año antes se había llevado el Goya.

De la Fuente va buscar la visió humana de Kapuściński

Esta pel·lícula arribarà a les sales comercials el 26 d’octubre. No obstant això, es va estrenar en la secció oficial de Cannes (fora de competició) . També va passar pel Festival Internacional de Sant Sebastià on va obtindre el Premi del Públic.

El director apuntà que “Volíem seguir les empremtes de Kapuściński 40 anys després, mostrar la visió humana del periodista que va triar estar del costat del poble angolés”.

De la Fuente va viatjar dos vegades a Angola i va fer el mateix recorregut que va realitzar en el seu moment Kapuściński. I ho va fer junt amb els personatges vius que apareixen en ell. “Va ser una experiència delirant però molt emocionant”, indicà de la Fuente.

Print Friendly, PDF & Email