‘Les Nocturnes d’estiu’ i ‘Apol·lo 11. Primers Passos’ arriben a L’Hemisfèric

Aldrin lluna
Aldrin a la lluna

Este juliol L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i de les Ciències oferix dos propostes per a pasar-ho bé. En primer lloc ‘Les Nocturnes’, dedicat al cel estival i la pel·lícula IMAX ‘Apol·lo 11. Primers passos’, quan es complix el 50 aniversari de l’arribada d’esta missió a la Lluna.

Les Nocturnes d’estiu

Estes sessions tindran lloc de l’1 de juliol al 8 de setembre els dijous a les 21.00 hores (excepte el 18 de juliol) i els dissabtes a les 22.00 hores.

En esta activitat un planetarista explicarà al públic com és el cel nocturn estival i les constel·lacions més representatives d’esta època de l’any. D’esta manera, nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d’estreles moribundes es revelen de forma espectacular gràcies al sistema de projecció de l’Hemisfèric. I per a completar-ho tot una banda sonora original composta per a estes sessions d’astronomia.

Noves imatges de l’Apol·lo 11

La gran estrena IMAX d’este estiu en l’Hemisfèric serà la pel·lícula ‘Apol·lo 11. Primers passos’. En esta producción podrem vore imatges originals mai vistes d’esta missió espacial entre el 16 i el 24 de juliol de 1969.

La projecció combina el material conegut per tots i es complementa oferint noves imatges trobades en un magatzem dels Arxius Nacionals i que han sigut digitalitzades per primera vegada. En este cas els espectadors són guiats per la veu del difunt presentador de la CBS Walter Cronkite i els intercanvis de ràdio entre els astronautes i Houston.

Es podran contemplar els moments capturats per les càmeres ubicades en cap Canaveral de l’envol de la nau així com escenes filmades en l’interior del coet espacial, on compartirem les sensacions que tingueren Neil Armstrong, Buzz Aldrin i Michael Collin.

Print Friendly, PDF & Email