La joventut també va tindre el seu lloc en la Mostra de València

Nathan Ambrosioni
Nathan Ambrosioni

La sexta jornada de la Mostra de València va presentar dos propostes que giraven sobre històries de joventut. D’una banda, es va projectar l’obra debut de la directora turca Banu Sivaci. The pigeon narra la història sobre un jove que existix en els límits de la societat i aconseguix trobar una força interior per a enfrontar-se als que l’amenacen. Es pot dir que retrata la vida al marge i apunta el nom de Sivaci com una directora a seguir.

Yusuf cuida els seus pardals al terrat de casa dels seus pares en Adana (Turquia). Té un favorit, una coloma grisa clar de nom Maverdi que, com ell, és una espècie estranya dins del colomer. Reflectisc de la posició de Yusuf com un jove que se sent incòmode amb la vida en la ciutat.

Este film es va estrenar en el Festival Internacional de Cine de Berlín al febrer i, segons la seua directora, posa en evidència la diferència entre “el que vols ser i què és el que has de ser”.

The pigeon
The pigeon

Ambrosioni, un jove director de 19 anys

La segona proposta sobre la joventut va vindre en la sessió de la vesprada del dimecres. Es tractava de Paper flags, del director francés Nathan Ambrosioni, de tan sols 19 anys d’edat (18 quan va rodar la va rodar). La seua proposta és considerada madura i sorprén per la seua joventut.

La història parla sobre la complicat trobada entre un germà i una germana, marcat per la dificultat de la reinserció després d’una llarga estada a la presó. “No estic legitimat per a fer una pel·lícula denúncia. Però sí que volia mostrar que el problema existix” indicà Ambrosioni.

Basada en una notícia de successos, el film tracta el tema de la reinserció dels expresidiaris en la vida civil i descriu amb detall el malestar, el temor, inclús, que desperten en els altres, però també la profunda angoixa a què s’enfronten.

Print Friendly, PDF & Email