La humitat, possible causa de la caiguda de part del sostre del Palau de la Música

Palau de la Música
Palau de la Música

Els bombers han fet la primera inspecció visual per a investigar les possibles causes que provocaren la caiguda de part del sostre del Palau de la Música. L’incident tingué lloc dissabte passat a la Sala Rodrigo i la humitat és la principal candidata.

Així, i després de la visita, l’informe determina que la possible causa apunta a l’existència d’algun tipus d’acumulació d’humitats per condensació. Es dona la sospitosa coincidència de l’existència de la conducció de climatització justament damunt de la zona afectada.

No obstant això, el Palau de la Música contractarà un informe en profunditat a una empresa externa, sobre les dos sales principals de l’auditori. Recordem que l’any passat hi hagué també un despreniment i el sostre afectat corresponia a part de la conxa acústica de la tribuna parell de la Sala Iturbi. En aquell moment la humitat i les filtracions per les pluges presentaren problemes de reparació d’esta part del sostre del Palau de la Música per la constància d’estes últimes.

Conxa acústica Sala Iturbi Palau de la Música
Despreniment en la Conxa acústica de la Sala Iturbi del Palau de la Música en 2018

L’Ajuntament recorda que l’any passat es va posar en marxa el procés de licitació del projecte per a intervindre en el sostre de l’auditori. La finalitat  és que siga un equip d’enginyeria i arquitectura especialitzat qui elabore un estudi en profunditat de tot el sostre del recinte. Es vol, d’esta manera,  resoldre i previndre qualsevol incidència. En estos moments, la licitació està a punt de resoldre’s, segons informen des de l’Ajuntament.

De moment, i per facilitar els treballs tècnics que puguen treballar al voltant d’esta humitat en el sostre del Palau de la Música, s’han suspès els concerts de dimarts i dimecres, i resta de concerts del XXIII Festival de Jazz es traslladaran al Teatre Principal i Teatre El Musical (TEM).

Joan Ribó

Espais alternatius per al Festival de Jazz

A causa dels treballs i investigacions sobre la humitat del sostre del Palau de la Música, s’han buscat locals alternatius on celebrar els diversos concerts pendents del Festival de Jazz:

NES (4 juliol TEM), Melissa Aldana (5 juliol TEM), Perico Sambeat’s Electric Bath Ensemble (6 juliol TEM); Kenny Barron (7 juliol Teatre Principal); Amadou&Mariam and Blind Boys of Alabama (9 juliol Teatre Principal); Gregory Porter (9 juliol Teatre Principal) Bobby McFerrin (10 juliol Teatre Principal); Albert Palau’s Flight Mode Quintet/Vicente Espí Espiral Quartet (11 juliol TEM); Orquestra València i Abe Rábade (12 juliol TEM); Kyle Eastwood (13 juliol TEM); Jazzetjant amb Xiquets (7 juliol TEM) i Jove Big Band de Sedajazz (13 juliol TEM).

Adjunt oferim el programa actualitzat publicat pel propi Palau de la Música.

Giner demana més inversió per al Palau de la Música

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que l’alcalde, Joan Ribó, només va pressupostar 6.000 euros per al manteniment i un euro per a inversió del Palau de la Música en 2019. Estes declaracions les va fer en reunir-se amb el director del Palau, Vicent Ros.

Giner va demanar “solucions urgents” per a pal·liar el que considera abandó de l’edifici. “Aquesta vegada no hem hagut de lamentar cap mal personal, però és realment perillós que el Palau es trobe en aquest estat”, ha manifestat, i ha afegit que “El Palau de la Música ha de ser una inversió prioritària per a l’Ajuntament”.

Print Friendly, PDF & Email