El Palau de la Música no té problemes estructurals segons els tècnics

Palau de la Música
Palau de la Música

Dimarts passat va tindre lloc la visita al Palau de la Música dels tècnics dels del Servicis Centrals Tècnics de l’Ajuntament de València i de l’estudi d’arquitectes Paredes Pedrosa, vinculats a l’arquitecte del Palau de la Música, García de Paredes. Després de visitar la Sala Rodrigo, es confirma que les parts estructurals no tenen cap problema i que la situació es reduix al deteriorament d’una part del material de recobriment del sostre de les sales.

D’esta manera, es poder iniciar els tràmits per a rehabilitar els sostres de les dos sales i adequar-les a les normatives actuals. També es canviarà la distribució de la climatització. Recordem que fa uns dies va caure una part del sostre d’esta sala.

Més d’un milió d’euros invertits en manteniment

L’Ajuntament de València recorda que el Palau de la Música de València ha invertit en el període legislatiu del curs 2016/2018, un total d’1.729.323,64 € en manteniment i millores en l’edifici. Açò vol dir un increment d’un 87,41% respecte a l’anterior mandat corresponent al període 2010/15, en el qual es va destinar sols un total de 217.758,32 € per a l’adequació d’espais i de façana.

D’esta manera l’Ajuntament ix al pas de les afirmacions manifestades fa uns dies per Fernando Giner des del Grup Municipal de Ciudadanos, qui acusava l’alcalde, Joan Ribó, de falta d’inversions en el Palau de la Música. 

Obres fetes al Palau de la Música en el període 2016/2018

Així, en el període referent a 2016/2018, en 2017 es renovà l’aire condicionat; la plataforma inclinada de l’escenari; les butaques cor de la Sala Iturbi; l’escala aljub i la baixant de la Sala d’Exposicions;  i en 2018 es va actuar sobre les màquines d’aire condicionat; la màquina escènica d’elevació; llum i focus; conductes d’aire condicionat; adequació de la cafeteria; el sostre de la zona d’administració; el sistema d’aire de la fossa sèptica; mostradors; portes antiincendis i despatxos departamentals.

Print Friendly, PDF & Email