Skip to content

Millora l’accessibilitat a les estacions d’Àngel Guimerà i Plaça d’Espanya de Metrovalencia

02/04/2019
Comarca: València

Les estacions Àngel Guimerà i Plaça d’Espanya de Metrovalencia tenen nous bancs i suports isquiàtics. Esta actuació s’ha fet en les andanes de les Línies 1 (Bétera-Vilanova de Castelló) i 2 (Llíria-Torrent Avinguda).

D’esta manera es dona compliment a la normativa sobre accessibilitat, especialment el RD 1544/2017 del 23 de novembre, que exigix que les andanes han de disposar de “seients i suports isquiàtics accessibles”.

Característiques dels bancs i suports isquiàtics

S’han situat 20 bancs de 2,5 metres i altres 20 suports isquiàtics de quatre metres de longitud per estació. FGV ha triat estes instal·lacions per ser les més concorregudes d’estes línies.

Un suport isquiàtic permet el descans de les persones sense necessitat d’assentar-se  i incorporar-se. D’esta manera, és adequat per a persones que presenten dificultat per a això, ja que es pot recuperar la posició alçada fàcilment.

Es recomana esta classe de suports a persones majors, embarassades o persones amb problemes lumbars, d’esquena o que utilitzen crosses o bastons.

Renovació de les estacions de les línies 1 i 2

Esta intervenció forma part del procés de renovació previst per a les estacions subterrànies de la Línia 1 i 2. Estos dissenys de FGV servixen també per a ocupar menys espai en andanes amb poca amplària i molta afluència de persones.  La fabricació és robusta i suporta el vandalisme.

Este classe de mobiliari s’estendrà progressivament a totes les estacions subterrànies de les Línies 1 i 2, així com de la resta de la xarxa. En l’actualitat ja compten amb suports isquiàtics estacions com a Empalme, Benimàmet, Les Carolines-Fira, i les dos estacions del municipi d’Alboraia.

En les parades del tramvia s’ha realitzat també un prototip en Benimaclet, que s’acoble al disseny d’estes parades. S’estendrà progressivament a la resta de línies.

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.