Skip to content

Compromís decidix abstindre’s en la votació a Pedro Sánchez

23/07/2019
Executiva Compromís
Comarca: València

Encara que Compromís havia anunciat el seu vot positiu a la investidura del candidat a la presidència del Gobierno, Pedro Sánchez, a última hora l’Executiva del partit valencianista ha canviat el seu vot.

La Comissió Executiva de Compromís acordà este passat dilluns l’abstenció en la dita votació. Des de Compromís justifiquen este canvi de vot degut a que “el partit socialista no ha satisfet les exigències plantejades per Compromís en la negociació”.

Estes exigències que afirma Compromís que el PSOE no ha satisfet, raó per la qual no votaran a favor de Pedro Sánchez, són estes:

  • Establir un calendari per a la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, basada en les recomanacions dels experts nomenats pel Consell; així com l’aprovació de mecanismes temporals de compensació mentre aquesta reforma no es produïsca.
  • Reconeixement del deute històric des que es van dur a terme les transferències de competències a la Generalitat Valenciana, com també la definició i l’establiment d’un mecanisme de compensació d’aquests dèficits.
  • Acompliment de la Llei d’autonomia personal i de persones en situació de dependència que estableix que l’Administració General de l’Estat ha d’aportar el 50% del finançament de les ajudes a la dependència. 

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.