Skip to content

Així seran els nous banys públics del Jardí del Túria

22/11/2018
Banys públics Jardí del Túria
Comarca: València

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, va anunciar este passat dimarts el projecte guanyador dels nous banys públics del Jardí del Túria. Els banys s’obriran a l’abril i l’Ajuntament ha destinat 650.000 euros per al projecte.

Este projecte és fruit dels pressupostos participatius Decidim VLC, i inclou la reforma de dos banys existents, en el tram II i el tram del Palau de la Música.

El projecte guanyador del concurs d’idees és ‘Entre troncs’, de les arquitectes Marina Bernardo i Isabel Señer.

Soriano va indicar que s’ha valorat «la funcionalitat de la proposta, gràcies a la seua solució fonamentada en la transparència dels elements, garantint tant el manteniment com la seua integració en l’entorn, així com la flexibilitat d’adaptació a emplaçaments futurs».

Pilar Soriano anunció el proyecto ganador

Àudios de Pilar Soriano

Configuració dels banys

Els banys consistixen en un mòdul comú obert per a dalt per a facilitar la ventilació. Hi ha cabines individuals tancades per als vàters. A més, hi ha també estrets pilars verticals que permeten vore a través i reforçar la seguretat dels usuaris. El disseny permet que  puguen entrar l’aire i les olors del jardí. S’ha procurat que el disseny permeta accés de xiquets, ciclistes i persones que tinguen mobilitat reduïda.

La dotació econòmica és de 650.000 euros. Soriano va indicar que estos banys responen a «una reclamació històrica de la ciutadania» i formen part de les inversions decidides pel veïnat en els pressupostos participatius Decidim VLC. La regidora va afegir que «marquen un abans i un després en la història del Jardí del Túria, vaixell almirall de l’urbanisme de la ciutat».

També cal afegir els dos banys existents al tram II i al tram del Palau de la Música. En este cas el pressupost ronda els 70.000 euros cadascun. En estos moments estan reformant-se i la seua obertura està prevista per a gener.

El president del Col·legi d’Arquitectes de València, Mariano Bolant, s’ha referit a la «frescor» del treball guanyador. En este concurs d’idees han quedat finalistes Manuel Antonio Navarro, amb la proposta ‘Corteada’, i Francisco Requena, amb ‘Entre arbres’. Els tres dissenys rebran 2.000 euros de premi.