Així seran els nous banys públics del Jardí del Túria

Banys públics Jardí del Túria
Banys públics Jardí del Túria

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, va anunciar este passat dimarts el projecte guanyador dels nous banys públics del Jardí del Túria. Els banys s’obriran a l’abril i l’Ajuntament ha destinat 650.000 euros per al projecte.

Este projecte és fruit dels pressupostos participatius Decidim VLC, i inclou la reforma de dos banys existents, en el tram II i el tram del Palau de la Música.

El projecte guanyador del concurs d’idees és ‘Entre troncs’, de les arquitectes Marina Bernardo i Isabel Señer.

Soriano va indicar que s’ha valorat «la funcionalitat de la proposta, gràcies a la seua solució fonamentada en la transparència dels elements, garantint tant el manteniment com la seua integració en l’entorn, així com la flexibilitat d’adaptació a emplaçaments futurs».

2018 11 20 concurs banys publics 1 1
Pilar Soriano anunció el proyecto ganador

Àudios de Pilar Soriano

Configuració dels banys

Els banys consistixen en un mòdul comú obert per a dalt per a facilitar la ventilació. Hi ha cabines individuals tancades per als vàters. A més, hi ha també estrets pilars verticals que permeten vore a través i reforçar la seguretat dels usuaris. El disseny permet que  puguen entrar l’aire i les olors del jardí. S’ha procurat que el disseny permeta accés de xiquets, ciclistes i persones que tinguen mobilitat reduïda.

La dotació econòmica és de 650.000 euros. Soriano va indicar que estos banys responen a «una reclamació històrica de la ciutadania» i formen part de les inversions decidides pel veïnat en els pressupostos participatius Decidim VLC. La regidora va afegir que «marquen un abans i un després en la història del Jardí del Túria, vaixell almirall de l’urbanisme de la ciutat».

També cal afegir els dos banys existents al tram II i al tram del Palau de la Música. En este cas el pressupost ronda els 70.000 euros cadascun. En estos moments estan reformant-se i la seua obertura està prevista per a gener.

El president del Col·legi d’Arquitectes de València, Mariano Bolant, s’ha referit a la «frescor» del treball guanyador. En este concurs d’idees han quedat finalistes Manuel Antonio Navarro, amb la proposta ‘Corteada’, i Francisco Requena, amb ‘Entre arbres’. Els tres dissenys rebran 2.000 euros de premi.

Print Friendly, PDF & Email