Skip to content

Pere Fuset presentà el balanç de la programació municipal de Nadal

08/01/2019
Comarca: València

Una vegada acabades les festes nadalenques el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va presentar este passat dilluns el balanç de la programació municipal. Segons el regidor, un balanç positiu d’un programa descentralitzat, familiar i plural.

Fuset va agrair a les persones que han fet possible que “el #NadalVLC es consolide com una gran celebració a la nostra ciutat, que va reforçant-se any rere any”. En este sentit, Fuset va destacar que “el #NadalVLC és una festa cada vegada més visible a la ciutat i és també una aposta estratègica per a sectors econòmics com ara el comerç, l’hostaleria i el turisme. Però, sobretot, ha aconseguit consolidar-se com una celebració plural, descentralitzada i familiar seguint l’esquema també impulsat per a la Gran Fira de València al mes de juliol”.

Pere Fuset sobre el balanç de Nadal

Festa per tota la ciutat

El regidor va posar en valor el fet que la festa se celebre per tota la ciutat. D’esta manera va recordar que “amb 30 punts de llum repartits per tots els districtes i amb una àmplia programació d’activitats als barris amb recitals dels cors als mercats, o les parades de la Missatgera Caterina i la Bústia Reial”. Este última arreplegà unes 2.000 cartes per als Reis Mags.

el #NadalVLC és una festa cada vegada més visible a la ciutat

Dins d’este objectiu d’estendre la programació als diversos barris es troba la il·luminació també els pobles de la ciutat, així com els 11 arbres en diversos barris, els quals han complementat el de la plaça de l’Ajuntament. També va recordar que, a més de tres actes de nadales i dos visites de Caterina a la plaça de l’Ajuntament, en la resta de la ciutat va haver-hi 15 concerts de nadales i 11 visites de la missatgera real.

Consolidació de la festa de les Campanades

Fuset va remarcar com “ especialment destacable l’èxit de la festa de les Campanades, que amb només quatre anys d’existència s’ha convertit en un clàssic que res té a envejar a les celebracions d’altres grans ciutats ”. De fet, es calcula que va haver-hi unes 60.000 en la festa de Cap d’any, i va recordar la festa infantil de migdia. Va destacar també el ressò en la premsa estatal d’estes celebracions.

Una Cavalcada de Reis més temàtica

El regidor va valorar positivament el canvi de model de la Cavalcada de Reyes. Va dir Fuset que enguany “s’ha consolidat el nou model i s’ha reforçat satisfactòriament l’arribada a la Marina per poder atendre millor als centenars de xiquets i xiquetes dels barris mariners de València”. A més, va destacar que “s’ha aconseguit remarcar el caràcter artístic d’un espectacle de carrer dirigit a tots els públics capaç de traure als carrers a prop de 120.000 persones i marcar una identitat pròpia amb aportacions en forma de cançons, personatges i carrosses que són ja identitat del Nadal valencià”.

Els Betlems, artístics i monumentals

Respecte els betlems del Saló de Cristall i de la plaça de la Reina, Fuset va informar que el primer va rebre 51.963 visites. També el carrusel i pista de gel de la plaça ajudà al fet que hi haguera un gran flux de visitants. I del segon betlem, el monumental, va ser restaurat i ampliat en els últims anys. Va destacar la importància d’este flux de visitants per als comerços de la zona.

Expojove

Respecte la fira d’Expojove, Fuset va informar que enguany ha tingut uns 92.000 visitants. A estos cal afegir els menors de quatre anys, que accedien gratis, estimant-se estos en uns 16.500.

Continuar el model iniciat

Fuset va indicar la conveniència de seguir pel model iniciat. En este sentit va afirmar que “ . Esta fórmula és la clau perquè València aprofite tot el potencial de la seua cultura festiva també en Nadal, amb el benefici cultural, social i també econòmic que això comporta a la nostra ciutat”.

Print Friendly, PDF & Email