L’Ajuntament presenta el llibre dedicat a la gastronomia valenciana ‘De l’Horta al plat. Plantar, créixer, menjar’

Este dimarts l’alcalde de València, Joan Ribó ha participat en la presentació del llibre de Vicent Verger ‘De l’Horta al plat. Plantar, créixer, menjar’. També hi han estat presents la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i la representant dels cuiners i de les cuineres, Begoña Rodrigo.

Ribó ha indicat que «este llibre serà un bon referent que ajudarà a preservar i difondre els productes que permeten elaborar el bon menjar, condició indispensable per a viure en equilibri i ser feliç».

Esta publicació coincidix amb la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació. Ribó ha recordat que «hem sigut convidats per Organització Mundial de la Salut a la trobada que tindrà lloc a Àustria els pròxims dies 10 al 13 de desembre per a definir i lluitar, juntament amb UNICEF, contra els problemes globals d’obesitat infantil i malnutrició».

40 receptes elaborades per cuineres i cuiners de prestigi

L’obra té com a protagonistes a 20 aliments de l’horta, entre fruites i verdures. L’estructura triada dedica cada capítol a un d’estos productes. S’ha inclòs una cita literària o històrica de cada aliment, i s’analitza la seua història i cultiu. I no es deixa de costat els beneficis del seu consum.

Finalment, s’oferix dos receptes de cada aliment, elaborades per cuineres i cuiners de prestigi.

Un llibre homenatge als llauradors de la terra

Glòria Tello ha explicat que un dels objectius de l’equip de govern i d’este llibre és «defensar la idea que la gastronomia és cultura. Però també cultura popular, dels llauradors, de la terra i, sobretot, de la nostra horta. Per això, este llibre és un homenatge».

Vicent Verger, autor de l’obra, ha indicat que «el llibre ha sigut un treball d’equip format per 18 persones» i ha afegit que «este treball ha nascut de la necessitat de mostrar què cultivem i com ho fem».

Finalment, Begoña Rodrigo ha dit que «ara és un bon moment per fer una cuina comarcal amb productes valencians, ja que vore l’aliment des que es planta fins que està al plat fa que els clients siguen conscients dels productes propers i de qualitat». I ha afegit que «La responsabilitat dels cuiners és posar en valor tots estos productes».

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts