La sala d’actes de l’IVAM s’anomenarà ‘Carmen Alborch’

El Consell Rector del IVAM ha acordat posar el nom de ‘Carmen Alborch’ al seu auditori. Esta decisió es pren com a reconeixement al llegat que deixà en este museu i en la cultura valenciana i espanyola. Qui fóra ministra socalista va dirigir l’IVAM de 1988 a 1993.

Membres d’este Consell han declarat que “És difícil trobar una altra persona que encarne millor el compromís amb l’art i la cultura i amb la defensa dels drets de les dones i la lluita per la igualtat”.

va arribar a sol·licitar en el seu últim discurs públic que el feminisme fóra proclamat patrimoni immaterial de la humanitat

La proposta, feta pel director del museu, José Miguel G. Gortés, “reivindica el compromís d’Alborch amb el seu temps i també la seua tenacitat en la batalla contra el que ella considerava injust, de tal manera que va arribar a sol·licitar en el seu últim discurs públic que el feminisme fóra proclamat patrimoni immaterial de la humanitat”.

El director del IVAM també ha indicat que “aquest gest ve a reconéixer la tasca fonamental de Carmen Alborch en els inicis de l’IVAM”. I va afegir que “va arrancar amb força posicionant-se com a referent nacional i internacional”.

Va concloure el responsable d’este museu dient que “ningú que passe per l’IVAM oblidarà el seu nom i tindrà un motiu més per a recordar la seua empremta, com a dona, professora, política, escritora i gestora cultural”.

Carmen Alborch va morir a l’edat de 70 anys el passat 24 d’octubre.

Print Friendly, PDF & Email