La RACV va obrir el seu curs acadèmic al Museu de la Ciutat

Comarca: València

Este passat dijous va tindre lloc l’obertura del curs acadèmic de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), en un acte solemne que va donar inici formal a les activitats de l’entitat.

Va presidir el Decà de la RACV, Federico Matínez Roda, i va llegir la memòria de les activitats el Secretari, Javier Domínguez Rodrigo, un relat a tot allò que va fer l’entitat en el cursso 2017-2018.

Medina pronuncià el discurs d’inici de curs de la RACV

Tot seguit l’acadèmic José Luis Medina va pronunciar el discurs inaugural. En la seua dissertació va parlar de “La València de nuestros abuelos”, en el qual va fer un repàs a la història de la ciutat. I açò des de la perspectiva dels nostres avantpassats. Va descriure, de manera detallada, els seus costums i com era la vida valenciana en les diverses èpoques.

En este recorregut històric i cronològic, Medina va repassar també a l’evolució arquitectònica de la ciutat. En este sentit va descriure tant   edificis com carrers, places i avingudes. A més, va tractar moments històrics, com quan València es va quedar sense muralla, després de la petició de Cirilo Amorós a la reina Isabel II, la qual cosa va donar pas a l’Eixample de la ciutat.

Van assistir-hi diversos acadèmics, representants d’empreses, exèrcit i entitats culturals, alumnes de l’Escola Superior d’Estudis Valencians de la pròpia RACV i públic en general. De l’Ajuntament hi va acudir el regidor de C’s, Manuel Camarasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *