La música de cambra torna al Palau, 7 anys després

La Sala Iturbi del Palau de la Música acollirà un cicle de música de cambra del 27 de gener i fins a final d’any. Este «Cicle de Cambra al Palau 2019» serà una finestra per a formacions i cantants d’esta classe de interpretació, majoritàriament valencians. La música triada abasta del Renaixement fins a l’actualitat.

En la presentació d’este cicle divendres passat, la regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, indicà que «hem fet un nou esforç, per tornar a tindre un cicle important de concerts de cambra ambiciós, després de 7 anys d’absència. I és que l’any 2012 va finalitzar el “Cicle de Cambra” que es feia al Palau, i encara hem de remuntar-nos dos anys abans per recordar un cicle de cambra que contara també amb els nostres músics de l’Orquestra de València».

Acompanyaren a la regidora , el director del Palau, Vicent Ros, el subdirector de música, Manuel Muñoz, el titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar i l’actor, escriptor i presentador, Tonino Guitián.

Àudio de Glòria Tello

Presència valenciana en el Cicle de Cambra

Tello explicà que «a partir de hui, tenim este cicle que és eminentment valencià i que també recupera les actuacions en matèria de cambra dels músics de la nostra Orquestra de València, que, com hem dit, no participaven en un cicle des del 2010». «Entenem que la música de cambra, suposa per a elles i ells  un procés d’afinitat amb el públic i, que és molt profitosa i necessària, per a la seua tasca en l’Orquestra».

a partir de hui, tenim este cicle que és eminentment valencià i que també recupera les actuacions en matèria de cambra dels músics de la nostra Orquestra de València

D’esta manera, hi participaran professores i professors de l’Orquestra de València. Cada concert serà presentat per Tonino Guitián. S’ha establit un preu de 10 euros i el públic podrà triar entre quatre classes d’abonaments: anual de 200 euros (20% de descompte), i trimestral (15% de descompte).

El director del Palau, Vicent Ros, indicà que «la música de cambra és realment on el músic creix artísticament i este cicle té un format diferent, més participatiu. Hem fet un gran esforç entre tots que a dur-lo a terme i ara treballarem per consolidar-lo».

Per la seua banda el titular de l’Orquestra, Ramón Tebar, explicà que «els músics de l’Orquestra estaven amb moltes ganes de fer cambra, és absolutament necessari per a elles i ells i és un orgull que 14 dels 25 concerts esten presents les nostres professores i professors».

Finalment el subdirector de música, Manuel Muñoz, comunicà que «el Palau i la seua orquestra han ajudat a millorar la qualitat del teixit cultural valencià. Nombrosos músics de l’Orquestra havien demanat poder fer música de cambra i ara hem pogut aconseguir complir els seus desitjos. Per a ells era necessari escoltar-se l’uns als altres i crear connexions entre ells».

Calendari de concerts

El cicle comença el 24 de gener i continuarà segons este calendari:

Primer cicle: 27 de gener al 25 de maig. Hi haurà 8 concerts i un preu de 68 €

Segon cicle: 2 al 25 de juny. Hi haurà 7 concerts i un preu de 59,50 €

Tercer cicle: 24 de setembre al 4 de desembre. Hi haurà 10 concerts i un preu de 85 €

Retribucions dels concerts

Cada concert tindrà una retribució de 1.700 € si en té piano i 1500 € en cas contrari, més el 95% de la taquilla. Respecte les professores i professors de l’Orquestra de València percebran 500 € com marca el conveni.

Print Friendly, PDF & Email