Skip to content

La 54 Fira del Llibre supera les previsions de facturació i visitants

07/05/2019
Comarca: València

La 54 Fira del Llibre de València, organitzada pel Gremi de Llibrers de València i la Fundació Fira del Llibre als Jardins de Vivers, ha registrat unes vendes estimades d’1.100.000 euros, un 10% més que en 2018. S’estima que més de mig milió de persones ha visitat el recinte durant els onze dies del certamen. En la present edició han participat 66 expositors, entre llibreries, editorials, institucions i entitats que fons editorial propi, en 107 casetes.

Els llibres més venuts en valencià

Respecte el resultat de vendes en valencià, les obres més venudes han sigut Serem Atlàntida (Joan Benesiu), en ficció; Sapiens (Yuval Noah Harari), en no ficció; la Poesia Completa (1976-2016) de Marc Granell, en poesia; i Malena la Balena, en infantil/juvenil. En castellà, els més venuts han sigut: Los Asquerosos (Santiago Lorenzo), en ficció; ; Los campos de concentración de Franco (Carlos Hernández de Miguel), en no ficció; i Las auténticas  princesas. Destripando la historia (Pascu&Rodri), en infantil/juvenil.

Una gran quantitats d’activitats

La Fira ha acollit 122 presentacions, al voltant de 700 sessions de signatures d’exemplars, 23 taules redones i debats, 14 tallers de lectura, 11 concerts, 6 lliuraments de premis, 6 recitals, 5 espectacles, 5 activitats relacionades amb la il·lustració, 5 exposicions, 4 homenatges, 4 trobades professionals, 3 trobades d’escriptors amb clubs de lectura, i 19 activitats infantils obertes al públic general.

En la Fira no han participat només els escriptors i escriptores convidats pels expositors i les editorials. I és que l’organització també ha programat presentacions, trobades o signatures d’exemplars amb al voltant de 70 autors i autores.

Autors i autores

En castellà

Quant a les obres escrites en castellà, ha destacat la presència de Luis Landero (Lluvia fina), premi Nacional de Literatura i Premio de la Crítica, Manuel Vilas (Ordesa), Rosa Montero (Los tiempos del odio), Benjamín Prado (Los treinta apellidos), Albert Espinosa (Lo mejor de ir es volver, obra en castellà més venuda en Sant Jordi), Ayanta Barili (Un mar violeta oscuro, finalista del Premio Planeta 2018), Màxim Huerta (Intimidad improvisada), Elia Barceló (El eco de la piel), Sonsoles Ónega (Despúes del amor), Elisabeth Benavent (Toda la verdad de mis mentiras), Juan Madrid (Adiós princesa / Un beso de amigo) i Jerónimo Tristante (Secretos).

En valencià

Marta Pessarrodona, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes y homenatjada per la Fira, Marta Orriols (Aprendre a parlar amb les plantes, premio Omnium), Eva Baltasar (Permagel), Gerard Quintana (Entre el cel i la terra), Jordi Cabré (Digues un desig, segona obra en català más venuda en Sant Jordi a Barcelona), Sebastià Bennasar (L’any que vaig assassinar Rita Barberà), Ada Castells (Mare), Martí Domínguez (La Sega) i Joan Benesiu (Serem Atlàntida).

Premis

A més, la Fira ha acollit el lliurament dels premis Los Libreros Recomiendan 2019, atorgats per la Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Libreros (CEGAL) a Santiago Lorenzo (Los asquerosos, ficción; segona obra en castellà més venuda en Sant Jordi), Marta Sanz (Monstruas y centauras. Nuevos lenguajes del feminismo, no ficción) i María Martínez Bautista (Galgos, premi Javier Morote). 

Cost, paticipants i patrocinadors de la Fira del Llibre

El cost global de la Fira s’estima en 360.000 euros. Han participat institucions com ara la Generalitat Valenciana, el Pla valencià de foment del llibre i la lectura 2015-2020, la iniciativa Sempre teua, la teua llengua, l’Ajuntament de València, Biblioteques Municipals de València, la Diputació de València i el Ministeri de Cultura i Esport del Govern d’Espanya.

I han patrocinat la Fira Caixa Popular, Global Omnium Fundació Aigües de València, Obra Social “la Caixa”, Random House, Ikea, Institut Valencià de Cultura, el Mercat Central de València, el teatre Olympia, Renfe-Adif, Balearia i Lanjarón.

També han participat en el certamen FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura), l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) i l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV).

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.