Els premis de l’Acadèmia de Belles arts de Sant Carles al Museu de la Ciutat

Marina Puche / Jesús Mª Sáez
Marina Puche accésit 2012 y Jesús Mª Sáez accésit 2017 (Esteban Gonzalo)

Al Museu de la Ciutat, situat a la plaça de l’Arquebisbe 3 de València, es podrà visitar fins al 17 de febrer del pròxim any els primers premis i la major part dels accèssits de les quasi dos dècades (2000-2018) dels Premis Nacionals de Pintura, que van ser instituïts per la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carles de València i tenint el mecenatge de l’Àmbit Cultural d’El Corte Inglés.

L’exposició està comisariada per Román de la Calle, catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València, i Manuel Muñoz, president de la citada Acadèmia, els qui van manifestar durant la inauguració el passat dia 16 que és com un “retrat canviant” pel dinamisme de la modernitat de l’art en el que portem del segle XXI. Per això, el president de l’Acadèmia, institució que complix 250 anys, va dir que hi ha obres de figuració narrativa,  expressionistes, retrats, geometrisme,….

De la Calle va ressaltar que el 21% de les pintures són d’autors valencians, i de les 41 obres exposades vint realitzades per dones.

Els autors de l’exposició

És la primera exposició conjunta de les obres gràcies a les quals van obtindre els primers premis Francisco Díaz, Carmen Ibarra, Francisco Javier Soria, Gabriel Alonso, Pilar Lacruz, Ernesto Casero, Mariano Alonso, Vicent Ricós, David Pellicer,  Cristina Gamón, Leonardo García, Silvia Lerín, Keke Vilabelda, Kepa Garraza, Carolina Valls, Ana Vernia, María González, Miguel Borrego i Juan Vicente Titos.

En representació municipal hi va estar Antonio Herrero de l’àrea de museus, i d’El Corte Inglés el seu responsable de comunicació, Pau Pérez Rico.

L’Acadèmia de Belles arts de Sant Carles va ser fundada en 1768 i acollida en l’Estudi General de la Universitat de València, en 1848 va passar al desamortitzat Convent del Carmen i en 1942 a Sant Pío V, l’actual Museu de Belles Arts, on custodien les obres premiades i els accèssits de les 19 edicions dels premis nacionals.

Horari:

Dimarts a dissabtes de 9.30 a 14.00 hores i de 16.30 a 20 hores. Diumenges i festius només matins. Entrada gratuïta.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
esteban gonzalo rogel

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)