L’Orquestra de València inicia la Temporada de Tardor

Orquestra de València i Ramón Tebar (foto: Live-Music-Valencia)
Orquestra de València i Ramón Tebar (foto: Live-Music-Valencia)

Este dimarts 22 l’Orquestra de València inicia la Temporada de Tardor del Palau de la Música de València. La Simfonia núm. 3 de Gustav Mahler serà la peça que obrirà esta temporada. La formació serà dirigida pel seu titular, Ramón Tebar, i tindrà un elenc on figura la mezzosoprano María José Montiel, el Cor de Noies de l’Orfeó Català i l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats. L’obra serà interpretada al Palau de les Arts, degut a les obres de restauració del Palau de la Música.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, declarà que «comencem l’abonament com no podia ser d’una altra manera, amb la nostra orquestra, que té grans reptes interpretatius esta temporada i és la protagonista d’un cicle molt complet, especialment dissenyat, dedicat a Beethoven».

María José Montiel

En referència a María José Montiel, ha sigut Premi Nacional de Música 2015 i finalista dels premis Grammy dels EUA. Ha cantat en la Scala de Milà, les òperes de Viena, París, Carnegie Hall NI, Musikverein i Theater an der Wien de Viena i La Fenice de Venècia, entre d’altres. Ha sigut dirigida per Maazel, Dutoit, Steinberg, Petrenko, Oren, García Calvo, López Cobos, Tebar, F. de Burgos, Gómez-Martinez, Fisher, Decker, Foster, Pons, Kivacs, Marriner, Tate, Benini, Delacote, Stein i Hollreiser. És catedràtica de cant de la Universitat der Künste de Berlín.

Montiel pujarà a l’escenari del Palau de les Arts el 31 d’octubre, dirigida per Pablo Heras Casado amb el Concert de piano núm. 1 de Beethoven. A més, el 14 de novembre, amb Karel Mark Chichon i Boris Giltburg; el 21 de novembre, amb Ramón Tebar i les simfonies núm. 9 i 10 de Beethoven; el 28 de novembre, amb Tebar i el violoncel·lista Mischa Maisky; el 12 de desembre, amb Eiji Oue; el 20 de desembre, amb Tebar i el tenor Joseph Calleja; el 6 de febrer, amb Tebar i Juan Pérez Floristán; el 28 de febrer, amb Alexander Soddy i Maria Dolores Vivó; el 27 de març amb Tebar, Viktoria Mullova i Ofelia Sala; 7 de maig, amb Francisco Coll, i el 19 de juny, amb Tebar i Uri Caine.

L’Orquestra també al Teatre Principal

A l’escenari del Teatre Principal, l’Orquestra actuarà el 17 d’abril, dirigida per Jordi Francés i amb Carlos Apellániz, dins del Festival Ensems; el 14 de maig, amb Enrique Arturo Diemecke i Josu de Solaun; el 22 de maig, amb Josep Vicent i Mariano García; el 5 de juny, també amb Tebar i Damián Martínez, amb la Simfonia núm. 2 de Beethoven, i el 12 de juny, amb Leonard Slatkin.

Formacions solistes i internacionals

Respecte a les formacions i solistes internacionals, l’auditori del Palau de Les Arts també albergarà els concerts de la Filharmònica de Viena i Janine Jansen, dirigits per Zubin Mehta, el 26 d’abril; la Mahler Chamber Orchestra, amb Mitsuko Uchida, el 15 de gener; les simfòniques de Franckfurt i de Bamberg, el 26 de gener i l’11 de febrer respectivament; la Budapest Festival Orchestra, el 25 de març, i els pianistes Grigory Sokolov, el 20 de febrer, i Javier Perianes, el 26 de maig. A més, la sala principal de Les Arts albergarà el recital de Javier Camarena el 4 de febrer i el de Cecilia Bartoli el 5 d’abril.

Finalment, al Palau de Congressos actuarà Mischa Maisky, l’1 de desembre, i els Xiquets Cantors de Viena, l’1 de març; mentre que el 20 de maig la Royal Philharmònica i Pinchas Zuckerman aniran al Teatre Principal de València.

María José Montiel (foto: Fernando Vázquez Morago - Fidelio Artist)
María José Montiel
(foto: Fernando Vázquez Morago – Fidelio Artist)
Print Friendly, PDF & Email