La volta al món en 80 plats

Volta món 80 plats - vuelta mundo 80 platos

Fins el dia 24 de juliol està tenint lloc la setmana gastronòmica coneguda per “La volta al món en 80 plats”. Es tracta d’una iniciativa que vol posar de relleu la capacitat creativa dels xefs valencians.Esta activitat està organitzada per l’Ajuntament de València, a través de Visit València, amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València. Emiliano García, regidor de Turisme, explicà que esta és “una setmana gastronòmica que posa en relleu la capacitat creativa dels xefs valencians, així com la inspiració en la gastronomia d’altres països permet oferir propostes innovadores”.

En esta ocasió la cita començà el passat dia 14 i acabarà el pròxim 24 de juliol. Un total de 24 restaurants s’han sumat a la iniciativa a través dels seus menús més exòtics. Els seus preus són tancats tant per a dinar com per a sopar.

Gacía va indicar que “este tipus de festivals permeten dinamitzar el consum en hostaleria tant entre els residents de València com turistes, i permeten descobrir noves propostes gastronòmiques més arriscades”.

El regidor va afegir que “València s’està convertint en un destí gastronòmic de referència, en gran manera perquè tenim una gastronomia autòctona molt reconeguda”.

“No obstant això, també les noves tendències en cuina ens estan posicionant com a referents gràcies a la professionalitat i l’alt nivell dels nostres xefs. És per això, que estos festivals permeten donar visibilitat a propostes més atrevides, innovadores i internacionals que estan impregnades del bon fer dels i les cuineres valencianes”, va afegir.

Reserves per a la volta al món en 80 plats

Les reserves per a esta particular volta al món en 80 plats han de fer-se al web deliciousvalencia.com. D’entre els restaurants que trobem estan  Al teu Gust, Apotheke, Rostidor Sant Telmo, Atmosphere Restaurant, Baalbec, Celler Casa Muntanya, Borja Azcutia, Canalla Bistro, Destinació Port Premium, L’Infant, El Modernista (Hotel Palacio Santa Clara), Habitual, La Mozaira (Hotel La Mozaira), M´Khin Café, Mercat Bar (Hotel Vincci Mercat), Mercatbar, Momiji, Orio Gastronomia Basca, Portolito, Portolito Centre Vegetarià, Quina, Restaurant La Quadra, Sabbia By Gabbeach, Sagardi Cocineros Bascos, Trident i Vuelve Carolina.

Cuina de diversos llocs del món

Quant al tipus de cuina és d’origen divers. D’esta manera trobem cuina des de Perú al Japó o Líban, passant pel País Basc.

Finalment, d’entre les propostes gastronòmiques d’estos 80 plats que volen fer la volta al món trobem Clochinas Tahi”, “Tac de Pull Pork”, “Niguiri Bao de tonyina roja lacada, maionesa de chiles i adobats”, “Ensalada fattoush amb labneh i verdolaga adobada”, “Sucuk de corder amb pimentons rostits i ou nit”, “Ceviche de corbina amb carabasseta redona Valenciana, sandia i Cacau del collaret”, “Cha ca vietnamita de peix”, “Porro amb kimizu de taronja” o “Kolokizokeftedes de carabasseta i formatge feta” (una croqueta grega).

 

Print Friendly, PDF & Email