La millor hamburguesa és valenciana

01/10/2019

Burger Utopic (A. Platero)

La segona edició del concurs ‘The Champions Burger’, campionat d'Espanya d'Hamburgueseries, ha tingut lloc en el llit del rio Túria de València. En esta cita han competit 12 hamburgueseries de tot l'Estat i s'ha conegut que la millor hamburguesa d'Espanya és valenciana.

Finalment, el guanyador ha sigut el restaurant d'hamburgueses especialitzat en brases i fumats de València Platero Utopic Food.

En segona posició ha quedat el també valencià The Fitzgerald i en tercer lloc altre valencià, N5 Burger Garage.

Pel que fa a la Millor Hamburguesa d'Espanya, este honor ha sigut per a  ‘Utopic’, una proposta del xef Alejandro Platero de Platero Utopic Food. En esta combinació que l'autor qualifica de  “senzilla”, trobem una burger de bou especiada, doble de formatge cheddar, bacon fumat, ceba a la planxa i ceba cruixent, i dos salses: barbacoa i una altra d'elaboració pròpia.

Segons el cuiner i membre del jurat professional Alejandro del Toro, “La suculència, el bon picat de la carn i el pa de brioix” són els aspectes que han convertit en guanyadora esta hamburguesa. També va destacar el “gran nivell de totes les burgers candidates, la qualitat dels ingredients i la sofisticació de l'elaboració”.

Índex / Índice
  1. Tast a cegues d'hamburgueses
  2. El devorador d'hamburgueses

Tast a cegues d'hamburgueses

L'elecció del guanyador s'ha fet en un tast a cegues en la qual partiparen el propi Del Toro, el conegut Joe BurgerChallenge, Miguel Rives (CEO de Gastroagencia) i altres xefs com Rakel Cernicharo (Karak), Carlos Medina i Tomy Soriano (Two Many Xefs), Pablo Ministro (Contrapunt), Vanesa Lledó (Mil Grullas), Ciríaco Vicente Ausina (Les Torres de Ciríaco), Alberto Alonso (Dues Estacions),Pablo García Venetta (El Mercat de les Flors).

La segona posició va ser per a la ‘Texas Burger’, de The Fitzgerald. Esta és una hamburguesa de 200 grams de vaca rossa gallega cuinada a la brasa.

I en tercera posició va quedar la ‘Clàssica’, proposta de l'hamburgueseria N5Burger Garage. En esta ocasió es tracta d'una hamburguesa de 200 grams de carn de vaca gallega elaborada sense conservants ni additius, formatge cheddar, mostassa antiga, encisam, tomaca i ceba morada.

A més d'estos premis, el premi del públic va ser pera a ‘Gurmet’, de l'hamburgueseria food truck de Bertys, de Madrid. Es tracta d'una burger de black angus, formatge cheddar, bacon, ceba caramel·litzada i llit d'encisam i tomaca amb salsa Burger.

El devorador d'hamburgueses

Un dels moments més espectaculars d'esta II edició de “The Champions Burger” és el de la capacitat de menjar hamburgueses en poc de temps. En este cas el valencià Ricardo Monar (75 quilos de pes) va guanyar el concurs. Monar es va menjar 11 hamburgueses en 20 minutos. Com a premi Ricardo Monar es va portar el seu pes en cervesa. En este concurs van participar un total de 15 menjadors

Esta edició s'ha prolongat durant 10 dies i han passat més de100.000 persones. S'han pogut degustar més de 50 classes diferents d'hamburgueses Premium, des de les més clàssiques hastas les més innovadores. En 2020 València tornarà a acollir este campionat.

Go up