Liliana Calvani va rebre la Palmera d'Honor de la Mostra

27/10/2019

Liliana Calvani

Este passat dijous el Teatre Principal de València donà l'eixida a la 34a edició de la Mostra de València - Cinema del Mediterrani. El festival valencià, en la segona edició de la nova i recuperada etapa, inicià en este teatre degut a les obres de restauració del lloc habitual d'este certamen, el Palau de la Música.

La gala inaugural tingué la presència de la cineasta italiana Liliana Cavani, qui va rebre, emocionada, la Palmera d'Honor de mans de l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó. Este guardó se li ha concedit per ser «una cineasta valenta i sense complexos, que ha exercit una notable influència en diverses generacions de directores europees».

L'acalde destacà que la Mostra "projectarà la ciutat que volem, una València cultural, moderna i oberta" i la convertirà "en un radar per a identificar el nou cinema fet als països de la conca del Mediterrani".

El repàs als continguts d'esta edició acabà amb la projecció de la pel·lícula Calç blanca, negro carbón, del director valencià Toni Canet, mort el novembre de 2018. De fet, la gala, conduïda per l'actriu María José Peris i l'actor Pau Durà, començà amb la interpretació per part de Miquel Gil i Pep Gimeno "El Botifarra" de "Vaig fer un forn de calç", la cançó d'esta pel·lícula.

Esta edició en la qual s’ha passat dels 375.000 a 590.000 euros de pressupost, projectarà 109 produccions. A més, es farà una retrospectiva de l'edat daurada del cinema italià.

La 34a edició de la Mostra de València baixarà el teló el dia 3 de novembre.

 

Go up