La italiana 'Favolacce’ guanya la Palmera d'Or de la 35a Mostra de València

Favolacce - Palmera de Oro / Favolacce - Palmera d'Or

La 35a edició de Mostra de València – Cinema del Mediterrani va celebrar este passat divendres la seua cerimònia de clausura, una edició en la qual la Palmera d’Or ha sigut per a la pel·lícula italiana ‘Favolacce’. No obstant això, la Mostra arriba a la seua fi este diumenge 1 de novembre.

Una Mostra que ha sigut diferent, marcada per la mascareta i per la resta de restriccions de seguretat sanitària a causa de la pandèmia. Entre estes restriccions ens hem trobat reducció de cicles, pel·lícules i aforaments.

I tot això complementat per un de toc de queda que va obligar a reorganitzar la graella de programació i reembossar les entrades ja venudes per a algunes de les sessions nocturnes.

La gala de clausura va tindre com a colofó el concert 'Mix Nostrum'  de Antropoloops. Este és un projecte artístic que combina remescla musical i visualització de dades.

Índex / Índice
  1. Palmera d'Or de la 35a Mostra de València per a 'Favolacce'
    1. La decisió del jurat
  2. Palmera de Plata
    1. La decisió del jurat
  3. Palmera de Bronze
    1. La decisió del jurat
  4. Resta de premis de la 35a Mostra de València

Palmera d'Or de la 35a Mostra de València per a 'Favolacce'

El jurat, presidit per l'escriptora Elisa Ferrer, concedix la Palmera d’Or de la 35a Mostra de València per a la producció italiana “Favolacce”. A més d'este premi, s'emporta un premi en metàl·lic de 25.000€. I, finalment, també ha obtingut el premi a la millor direcció. En este cas per als germans Fabio i Damiano D'Innocenzo

La decisió del jurat

El jurat concedix este premi a ‘Favolacce’ “per la representació intel·ligentment provocativa de l'etern conflicte entre generacions en el context d'una societat en descomposició”. 

Palmera de Plata

En segon lloc ha quedat ‘Willow’, del macedoni Milcho Manchevski, que obté la Palmera de Plata i 10.000€.

Este film usa tres històries interconnectades protagonitzades per dones per a plantejar una reflexió sobre el control dels seus cossos.

La decisió del jurat

En este cas, el jurat ha dit que és “una pel·lícula molt ben dirigida que explora el concepte de maternitat a través de la cerca de l'amor de tres dones”.

Palmera de Bronze

I en tercer lloc, la Palmera de Bronze és per al film ‘Per la llibertat’ (“The End Will be Spectacular”). El film està produït per la Comuna de Cinema de Rojava (Síria), del director Ersin Çelik. 

La història narra el siti de cent dies al fet que van ser sotmesos els kurds per part de l'exèrcit turc a la ciutat de Diyarbakir en 2015. 

La decisió del jurat

El jurat ha indicat que estea producció és mereixedora d'este tercer premi perquè “el cinema és la millor eina perquè les històries no s'obliden. Malgrat les condicions, les dificultats i les impossibilitats, l'equip es va atrevir a fer esta pel·lícula perquè considera que val la pena que s'explique la seua història”

Resta de premis de la 35a Mostra de València

A més d'estes tres premis principals la Mostra de València concedix els següents guardons:

Millor guió per a Merzak Allouache i Bahia Allouache per “Paysages d’Automne”;

Millor Interpretació Masculina per a Firas Nassar per “Between Heaven and Earth”;

Millor Interpretació femenina per a Adriana Matoshi per ‘Zana’;

Millor fotografia per a Adolpho Vels per “Mosquit”;

Millor banda sonora per a Justin Melland per ‘Mosquit’;

Premi d'À Punt

Este premi és per a la pel·lícula de la Secció Oficial que “promoga els valors d'integració social, civisme, cooperació i pau, des del respecte a la diversitat de social, de gènere, cultural i geogràfica”. 

En esta edició la producció triada ha sigut “Paysages d’Automne”, de l'algerià Merzak Allouache. Este premi porta implícita l'adquisició dels drets d'emissió per part d'À Punt Mèdia.

Segons À Punt, este film destaca per ”la capacitat dels creadors per a fer valdre el periodisme d'investigació com a instrument per a descobrir la part més profunda de la realitat social. En este cas, la mirada de la protagonista servix per a revelar la convulsió del món islàmic després de la Primavera Àrab, i retrata aspectes tan diversos com el masclisme estructural que viuen les dones, la corrupció sistèmica i la pèrdua de drets que afecta la llibertat de premsa”.

Infoguiavalencia

Go up