Estricta seguretat a la Mostra de València

Mostra de València

Dijous passat arrancà la 35a edició de la Mostra e València – Cinema del Mediterrani mantenint un estricta seguretat com a protocol prioritari.

La Rambleta va acollir la gala inaugural d’esta edició del festival cinematogràfic valencià i del mediterrani seguint un estricte protocol de seguretat.

L’alcalde de València, Joan Ribó, indicà que “el suport de València a la cultura és clau, tant pel dinamisme de les indústries culturals, com pel foment d’un esperit crític sempre imprescindible. Encetem la 35a Mostra de València posant en valor la necessitat d’una cultura viva, amb totes les mesures sanitàries oportunes i amb el ferm convenciment que la ciutadania tornarà a apostar per la cinematografia de qualitat”.

La primera autoritat de la ciutat va estar acompanyat de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i altres membres de l’equip de govern.

Una Mostra de València diferent

La situació sanitària afecta directament el funcionament del festival, tant per el límit de l’aforament a les sales com la necessitat de usar mascareta sempre.

Després dels moments protocol·laris de la gala inaugural de la Mostra de València es projectà “The mystery of Pink Flamingo”. Es tracta d’una estrena mundial. Este film es un documental i també ficció al voltant d’icona kistch que és el flamenc rosa

En esta tercera edició de la nova i renovada etapa el festival se centra en llargmetratges que no s’han exhibit al nostre país i que siguen de qualitat. A més, s’ha batut el rècord d’inscripcions superant les 750 produccions.

Homenatge a José Iturbi

En un any en el qual es complix el 125 aniversari del naixement del pianista valencià José Iturbi la Mostra de València el retrà un homenatge. Així, es podran vore cinc musicals de Hollywood en els quals participa Iturbi. El valencià treballà al costat de personalitats com ara Sinatra, Margaret O’Brien o Gene Kelly.

Com informàrem recentment la Palmera d’Honor s’entregarà a l’actriu, directora, guionista i cantant portuguesa María de Medeiros. Este reconeixement el rebrà en la gala de clausura.

També es presentarà la seua segona pel·lícula com a directora “Aos Nossos Filhos”, sobre l’amor, la soledat i els problemes de les relacions.

La Mostra de València – Cinema del Mediterrani seguix usant el hastag #LaNostra i estrena la secció FOCUS. Ací es posarà en valor a directors joves o figures rellevants de la cultura que no són cineastes.

Així, la persona seleccionada ha sigut l’artista sèrbia Marina Abramović, que impartirà una classe magistral. La cita és el pròxim 27 d’octubre al Centre del Carme Cultura Contemporània.

La Mostra de València – Cinema del Mediterrani i la seua estricta seguretat estarà activa fins el dia 1 de novembre.

Print Friendly, PDF & Email