|

La Mostra entregarà la Palmera d’Honor a Maria de Medeiros

Mostra de València - Palmera Honor - Maria de Medeiros

La 35a edició de Mostra de València – Cinema del Mediterrani ha anunciat la concessió de la Palmera d’Honor a l’actriu, directora, guionista i cantant Maria de Medeiros.

Així ho ha comunicat este dimarts la regidora de Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello. També hi han estat presents la directora gerent del festival, Rosa Roig, i el director de programació, Eduardo Guillot.

El festival valencià se celebrarà del 22 d’octubre a l’1 de novembre, als cines Babel i La Filmoteca. I este reconeixement s’entregarà en la seua cerimònia de clausura.

Tello ha explicat que «des de la direcció de la Mostra teníem una cosa clara: el festival havia de fer-se als cinemes, ja que era realment important que hi haguera cinema presencial, i ho hem aconseguit. I és que les sales no han de perdre’s com a gran espai de projecció».

Per la seua banda, Roig va indicar que este «no serà un certamen com el de les edicions anteriors, ja que hi ha menys gent acreditada, les sales tenen un aforament de la meitat, i molts dels convidats internacionals no podran acudir».

Finalment, Guillot explicà l’elecció de Maria de Medeiros com a Palmera d’Honor. En este sentit, va explicar que la decisió es basa en el fet que és «una figura clau del cinema del mediterrani de les últimes dècades».

A més, l’actriu i directora oferirà una masterclass en la seu de la Fundació Bancaixa, el dijous 29 d’octubre, a les 19.30 hores.

Estrena de “Aos Nossos Filhos”

Com a novetat, en esta edició de Mostra de València podrem assistir a l’estrena al nostre territori de la seua segona pel·lícula com a directora.

Es tracta de la producció “Aos Nossos Filhos”. Es tracta d’una història sobre temes com l’homosexualitat i els nous modes de família.

Com a actriu, també s’estrenarà «Ordem moral», de Mário Barroso. Ací interpreta a Maria Adelaide Coelho dona Cunha, hereua del periòdic més important de Lisboa en la dècada de 1920.

Maria de Medeiros

Entre les pel·lícules de Maria de Medeiros podem citar les dirigides pels directors Manoel d’Oliveira («La divina comèdia»); Quentin Tarantino («Pulp Fiction»); Philip Kaufman («Henry & June»); Juanma Bajo Ulloa («Airbag»); o Bigas Lluna («Ous d’or»).

Va interpretar i dirigir al mateix temps, fent diversos documentals. En 1994 va obtindre la Copa Volpi del Festival de Venècia, on va actuar al film “Três irmãus”, de Teresa Villaverde.

Entre les set pel·lícules que s’exhibiran a la Mostra de València es troba “Capitans d’abril”, la qual va ser el debut com a directora de llargmetratges de la nova Palmera d’Honor, Maria de Medeiros.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts