València descarta la seua candidatura a la 37ª America’s Cup

37ª America's Cup

En un comunicat, el Real Club Nàutic de València ha anunciat que la ciutat de València no acollirà la 37a America’s Cup, i descarta la candidatura.

Els responsables del projecte valencià agraixen els compromisos de les grans empreses privades que s’havien compromés a patrocinar este esdeveniment.

En el text expliquen que després de mesos de col·laboracions amb els titulars dels drets d’esta competició, les parts no van poder “alinear” els seus interessos mutus.

Els responsables del projecte valencià són, Niccolò Porzio di Camporotondo (Fundador d’H₂O Riders Science & Management); Alejandro Fliquete i Carlos de Beltrán (president i gerent del RCN València respectivament); i  Antonio Alquezar (soci de Redstone Advisory Partners).

Durant estos mesos este equip va defensar la celebració de la nova edició de l’America’s Cup. Esta edició, defensaven que tinguera un model econòmic sostenible i “com el revulsiu que necessita esta regió per a tornar a situar-se entre les principals destinacions turístiques del món”.

Una oportunitat perduda per a reactivar l’economia i el turisme de València sense l’America’s Cup

Els responsables també volien “brindar a València l’oportunitat de reactivar l’economia local, regional i nacional a través de l’impuls a la indústria nàutica, el turisme, la tecnologia i la innovació que suposa l’esdeveniment”.

Així, no ha sigut suficient que València tinga les infraestructures necessàries per a acollir esta competició (el que evitava fer grans inversions). La candidatura de València que es descarta de la 37a America’s Cup també volia impulsar el Pla Llegat 2021-2040, per a la reactivació marítima de València. En este sentit, basava el pla d’infraestructures en espais no utilitzats i zones no desenvolupades. Afirmen que això seria un complement i un suport a l’HUB tecnològic i d’innovació que es desenvolupa actualment en La Marina.

Declaracions

Niccolo Porzio ha indicat que “L’America’s Cup hauria sigut l’accelerador perfecte per al Pla de Reactivació Marítima de València en el qual hem estat treballant i implantarem abans de cap d’any. M’agradaria agrair a Grant Dalton, Team New Zealand i ACE per acceptar la candidatura de València, triar-la com a finalista i pel treball realitzat junts per a arribar fins ací. A mesura que València es retira, desitgem a TNZ, ACE i la 37a America’s Cup vents favorables”.

Per part seua, Alejandro Fliquete explica que “Des del RCN València hem treballat centrant els nostres esforços a aportar un benefici a l’economia valenciana. Tot eixe treball ben fet -és complicadíssim quedar finalista- s’ha oferit a les administracions públiques locals, autonòmiques i estatals”.

I afig que “El Club sempre ha estat al servici de València i sempre treballarà per a protegir els interessos dels valencians”.

Finalment, Antonio Alquezar ha declarat que “Redstone ha estat involucrat en grans esdeveniments internacionals i tenim la certesa que els fonaments que té València i l’America’s Cup són els adequats per a impulsar un nou model d’esdeveniment sostenible capaç de desenvolupar un pla de llegat per a la ciutat. Els clars beneficis que suposaria per a totes les parts fa que siga encara més difícil retirar-se. Donar les gràcies pels suports rebuts que ens han fet arribar fins ací”

Print Friendly, PDF & Email